Милиардерът Бил Гейтс обяви, че ще дари част от богатството

...
Милиардерът Бил Гейтс обяви, че ще дари част от богатството
Коментари Харесай

Бил Гейтс дари 20 млрд. долара на фондацията си, падна от класацията на най-богатите

Милиардерът Бил Гейтс разгласи, че ще подари част от благосъстоянието си и ще падне, а в следствие и изпадне от листата с най-богатите хора на планетата.

Съоснователят на " Майкросфот " съобщи, че трансферира 20 милиарда $ от положението си на фондацията, която носи неговото име и това на някогашната му брачна половинка Мелинда Гейтс. Освен това възнамерява в бъдеще да трансферира " на процедура цялото си благосъстояние " на фонда и да излезе от листата с най-богатите хора.

Четвъртият най-богат човек в света заяви в Туитър, че се усеща задължен да върне ресурсите си на обществото.

ББС напомня, че Бил Гейтс имаше желание да подари благосъстоянието си още през 2010 година, само че оттогава досега средствата му са се удвоили. В момента положението му се прави оценка на 118 милиарда $, само че ще намалее фрапантно след дарението от 20 милиарда $.

Гейтс анонсира още, че годишният бюджет на фондацията ще се усили от 6 милиарда на 9 милиарда $ до 2026 година, с цел да отговори на " световните неуспехи ", измежду които пандемията, войната в Украйна и климатичните проблеми.

" В бъдеще считам да даря на процедура цялото си благосъстояние на фондацията. Ще сляза на по-долни позиции и в последна сметка ще изляза от листата на най-богатите хора в света ", написа Гейтс в Туитър. " Имам обвързване да върна ресурсите си на обществото по способи, които оказват най-голямо влияние върху подобряването на живота. Надявам се, че и други хора в позиции с огромно благосъстояние и привилегии също ще се насочат към това ", добави той.

Фондацията на Гейтс работи по планове, ориентирани към възстановяване на световното здраве, образованието, качеството на живот, тъждество сред половете, наред с доста други международни проблеми.

Бил Гейтс беше най-богатият човек в света от 1995 до 2010 година и от 2013 до 2017 година, когато беше преместен от създателя на " Амазон " Джеф Безос. През 2022 година класацията оглави предприемачът и притежател на компанията за електрически автомобили " Тесла " и галактическата " Спейс Екс " Илън Мъск.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР