Милиард, милиард и нещо вече са загубите на Франция от

...
Милиард, милиард и нещо вече са загубите на Франция от
Коментари Харесай

Тони Николов: Ердоган напада Макрон не само заради карикатурите, отдавна иска да е султан |

Милиард, милиард и нещо към този момент са загубите на Франция от протеста на френски артикули в Близкия Изток. Мощната антифренска вълна от митинги и протести е заради карикатурите на Мохамед, които президентът Еманюел Макрон отбрани след варварското ликвидиране на преподавател, посочил сатиричните изображения в час. Турският лидер Реджеп Ердоган се пробва да употребява обстановката, с цел да печели позиции на международната сцена.

Това разяснява журналистът Тони Николов по бТВ. По думите му Ердоган атакува тъкмо Макрон, тъй като си търси борба с водач - мъж, който въплъщава Европа. 

Отдавна Ердоган желае да е султанът, съобщи Николов в отговор на въпрос дали президентът на Турция желае да бъде гласът на мюсюлманския свят. Това обаче не е прието от множеството близкоизточни водачи, счита журналистът.

Той акцентира, че напрежението сред двете страни е огромно и причина за това не са единствено карикатурите. 

Не би трябвало да забравяме намесата на Турция в Либия, където Франция има обичайни ползи, 
обстановката в Нагорни Карабах, където от френското разузнаване дойде информация, че Анкара оказва помощ на мюсюлманските си съдружници. Именно Париж преди 15 години сподели изрично „ Не “ на Турция в Европейски Съюз, подсети журналистът.

Всички си дават сметка, че Ердоган постоянно копира Тръмп, който се държи благосклонно с него, усеща един тил. Промяна на президентския избор в Съединени американски щати може да докара до смяна и у Ердоган “, предвижда Тони Николов.  
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР