Милев беше изправен пред Темида като лидер на организирана престъпна

...
Милев беше изправен пред Темида като лидер на организирана престъпна
Коментари Харесай

Спецсъдът оправда Крокодила, пуснаха го на свобода

Милев беше изправен пред Темида като водач на проведена незаконна група, а Лазарин Лазаров, Едуард Павлов и Мартин Димитров за участници в нея. Според проверяващите неговата Банда на крокодилите е направила няколко въоръжени магистрални грабежи.

Милев, Лазаров и Павлов са обвиняване и за обир на 136 072 лева от клон на Прокредитбанк в столичния жк „ Люлин” на 12 март 2010 година На Милев е повдигнато обвиняване и за въоръжен обир на 5440 лева от бензиностанция ОМВ на бул. „ Ботевградско шосе” в София на 22 юли 2010 година Милев и Димитров са дадени на съд и за въоръжен обир на 1370 лева от бензиностанция в гр. Бухово на 21 август 2012 година

Крокодила беше арестуван след 4-годишно търсене и от 3 години беше в ареста. Сега обаче Спецсъдът постанови незабавното му освобождение поради оправдателната присъда. Съучастниците му и до момента бяха с по-леки ограничения за неотклонение.

Прокуратурата ще стачкува наказнията им.

Според обвиняването групата е работила от февруари 2004 година до 24 ноември 2013 година Част нея бил и Димитър Митрев- Богровеца, който беше погубен при престрелка с полицията на 14 декември 2009 година

Прокуратурата твърди, че бандата е била въоръжена с револвер ЧЗ, с пушки помпи и автомат „ Калаш­ников”, лек автомобил Опел „ Омега”, полицейски сини лампи, облекла и ленти с надписи „ Полиция”, с ръкавици, маски, радиостанции. Около среднощ на въпросната дата, на автомагистрала „ Тракия” в региона на пътния възел до ихтиманското с. Вакарел, Крокодила, Богровеца и Димитров се движели с кола със синя лампа и били облечени с облекла с надписи „ Полиция” и с маски на лицата.

Те спрели джип, ръководен от турски жител и се показали за служители на реда. След това го заплашили с автомат „ Калашников” и револвер ЧЗ, поставили му белезници и го отвлекли. Със личната си кола и с тази на чужденеца минали 2 км от автомагистралата и спрели в гориста околност. Там Милев, Митрев и Димитров пребили чужденеца с удари и ритници по тялото и главата , заплашвали го с оръжие и му лишили 5000 евро. След това го завързали с въже за дърво, а автомобила му залели с бензин и запалили.

Докато се оттегляли, Крокодила, Богровеца и Димитров били пресрещнати от полицейски патрули, които по същото време правели спецоперация за противопоставяне на магистралните грабежи. За да съумеят да избягат, Милев разкрил автоматизиран огън по служителите на реда. В отговор и те почнали да стрелят, при което Богровеца бил ранен смъртоносно.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР