Милан записа категоричен успех с 4:0 при домакинството си на

...
Милан записа категоричен успех с 4:0 при домакинството си на
Коментари Харесай

Милан се подигра с Лацио и си осигури сблъсък с Интер

Милан записа безапелационен триумф с 4:0 при семейството си на Лацио от четвъртфиналите на Купата на Италия. Рафаел Леао (24’), Оливие Жиру (42`, 45+1`) и Франк Кесие (79`) означиха головете в мача. Така в полуфиналите „ росонерите “ ще се изправят против градския противник Интер, който победиха преди дни с 2:1 в шампионата.

Стефано Пиоли предприе единствено две промени в своя състав. Браим Диас се завърна като плеймейкър, което означаваше, че Кесие зае мястото на Исмаел Бенасер като опорен халф. Също по този начин този път Жуниор Месиас беше предпочетен на десния фланг пред Алексис Салемакерс. Жиру още веднъж водеше офанзивата на отбора след двата си гола против Интер.

Маурицио Сари обаче направи цели пет промени в стартовите си 11. Те бяха свързани с появяването на Хосе Рейна на вратата, Елсеид Хисай в отбрана, Данило Каталди и Тома Башич в халфовата линия, както и Фелипе Андерсон, който добави нападението, формирано още от Матия Дзакани и Чиро Имобиле.

В четвъртата минута Имобиле насочи първия удар в мача, само че осъществяването му се оказа разочароващо. В 12-ата Месиас стреля, като ударът му беше блокиран. Топката отиде при Кесие, чийто шут приключи право в обятията на Рейна. В 22-ата минута домакините желаеха дузпа за игра с ръка на Дзакани, само че нямаше учредения за такава. Само две минути по-късно капитанът им Алесио Романьоли разсече противниковата защита с превъзходен пас, който откри Леао, а крилото откри резултата с шут по земя в далечния ъгъл на вратата.

В 35-ата минута Сергей Милинкович-Савич опита прехвърлящ пас към Имобиле в наказателното поле, който обаче не съумя да насочи топката задоволително добре. В 42-ата минута Диас пусна пас към Леао, който навлезе в наказателното поле, финтира противник и достави топката на Жиру, който без проблеми удвои задатъка на " росонерите ". В добавеното време на първата част те проведоха рискова контраофанзива, при която Тео Ернандес пусна пас към чакащия на далечната греда Жиру, който вкара втория си гол за вечерта.

Второто полувреме стартира при умерено движение, като едвам в 56-ата минута резервата Педро Родригес се осмели да стреля, а Майк Менян улови топката без проблем. В 68-ата минута Чиро Имобиле напусна терена контузен, като беше сменен от Раул Моро. В 76-ата Педро направи нов опит да се разпише, само че прати топката надалеч от вратата. В 79-ата минута след центриране от фал топката се озова при Кесие, който я прати в противниковата мрежа за крайното 4:0.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР