Милан стартира по подобаващ начин новата 2022 година. Росонерите се

...
Милан стартира по подобаващ начин новата 2022 година. Росонерите се
Коментари Харесай

Милан взе първото голямо дерби в Калчото за 2022 година

Милан започва по отговарящ метод новата 2022 година. " Росонерите " се приближиха на точка от водача Интер, откакто зарадваха своите тифози с влиятелен триумф над Рома. Домакините изиграха доста мощен дуел и заслужиха получилото се 3:1 над селекцията на Жозе Моуриньо.
 Милан - Рома 3:1 (Развой на срещата по минути) онлайн
Милан - Рома 3:1 (Развой на срещата по минути)

Мач с три греди, два червени картона и пропусната дузпа

Заслуга за значимия успех имаха мощните начални минути на миланистите, които до 16-ата минута към този момент водеха с 2:0 след вкарана дузпа от Жиру и добавка на Месиас. До паузата Рома върна очакванията си посредством гол на Ейбрахам. След почивката обаче постоянен Майк Менян и червен картон на Карсдорп не разрешиха на " джалоросите " да мечтаят за повече. Милан затвърди своя триумф с попадение на резервата Рафа Лео.
 Снимка 559313
Източник:

В края Манчини от Рома също бе изпъден, а Златан Ибрахимович си разреши лукса да пропусне дузпа.
 Сасуоло и Дженоа приключиха наедно 1:1
Сасуоло и Дженоа не се победиха, " грифоните " не престават с отрицателната серия

Вижте детайлности

Проблемите за Милан не бяха по никакъв начин дребни. Най-отчетливо те се виждаха в отбрана, където Пиер Калулу и Матео Габия за първи път си партнираха в центъра на защитата. Въпреки това, " росонерите " можеха да открият резултата още в третата минута. Капитанът Тео Ернандес засече от воле неприятно изчистена топка и единствено фантастичната интервенция на Руи Патрисио спря пътя на топката към мрежата.

Жозе Моуриньо много се ядоса, откакто в 7-ата минута видя, че ВАР ще влиза в приложимост, с цел да се реши дали Милан би трябвало да получи дузпа. Всичко това поради момент на откровена нелепост от страна на Тами Ейбрахам, който при обстановката с волето на Ернандес, имаше мераци да блокира с ръка мощния шут. Реферът Кифи отсъди углавен удар, а Оливие Жиру се оправи със задачата да означи в мрежата на Патрисио.
 Лацио и Емполи приключиха 3:3
Лацио и Емполи врътнаха зрелищно тъждество с 6 гола

Сергей Милинкович-Савич свети с два гола и асистенция

Колебливите изяви на " вълците " в отбранителен проект продължиха и те сами направиха по този начин, че да губят с 0:2 в 16-ата минута. Роджер Ибанес сътвори гаф, след който Оливие Жиру остана самичък против Патрисио. Френският нападател изигра типичен обстановката, но ударът му срещна страничната греда. Шанс за сполучлива голова добавка обаче се откри пред Жуниор Месиас, който с обмислен изстрел насочи към долния десен ъгъл.
 Снимка 559314
Източник:

Рома имаше съвършената опция да се върне в дербито с идването на 25-ата минута. Дзаниоло получи чудесно подаване и не се поколеба да обстрелва вратата на Менян. Френският пазач показва класа и промени траекторията на топката, с цел да излезе само тя в корнер.

Всичко на " Сан Сиро " можеше да завърши в ответната офанзива. Оливие Жиру небрежно се ориентира за един тъничък пас в полето на Рома. Таранът мигновено опитва да шутира, само че този път бе блокиран.

Към края на първата част гостите от столицата погледнаха малко по-смело към вратата на Милан. Не закъсняха и рисковите положения, като при едно от тях Менян направи фамозно избавяне, реагирайки допустимо най-бързо при отклонена топка от Ейбрахам. Последвалият корнер повтори обстановката, само че този път късмет за френския вратар нямаше. Тами внезапно промени посоката на кълбото, откакто даде нова тенденция на удара на Пелегрини, с цел да се стигне до обнадеждаващото 1:2 малко преди паузата.
 Снимка 559311
Източник:

До сигнала за отмора, двата отбора си сътвориха няколко мелета, а Николо Дзаниоло имаше несполучливи опити да получи дузпа в интерес на " джалоросите ".
 Верона победи Специя с 2:1
Верона се отпуши след победа над Специя на Петко Христов

Българският национал не бе в групата на " орлите ", поради позитивен тест за ковид

Рома оцеля в 50-ата минута. Тогава Браим Диас насочи един от своите познати изстрели от междинна отдалеченост. Светкавичният шут остави без конкуренция Патрисио, само че за негово благополучие кълбото се отклони в горната греда. Малко преди този момент пък Раде Крунич избра да финтира във значимия миг, а не да насочва незабавен изстрел от десетина метра.
 Снимка 559325
Източник:

Френският вратар Майк Менян продължаваше да прави чудеса от смелост, с цел да съхранява преимуществото на Милан в този мач. В рамките на две минути той реализира две страхотни спасявания. При първото от тях той блокира с една ръка подъл удар по земя на Ейбрахам, а по-късно внимаваше и при отдалечен изстрел на Мхитарян.

Ситуацията за Рома се усложни в допълнение, откакто " вълците " останаха с човек по-малко четвърт час преди края. Видимо изнервеният Рик Карсдорп направи следващото си нарушаване, което справедливо бе " възнаградено " с втори жълт картон от рефера Кифи. Неправомерните дейности бяха против Тео Ернандес.
 Фиорентина изпревари конкуренцията за Пьонтек
Фиорентина изпревари конкуренцията за Пьонтек

Полякът към този момент се намира във Флоренция

След отстраняването на Карсдорп, Милан получи опцията да обстрелва Патрисио от директен свободен удар. Въпреки ексцентричната локация, Алесандро Флоренци беше покрай това да разплаче тима на сърцето си. Кълбото обаче се удари в една от гредите на " джалоросите " за трети път довечера....
 Снимка 559320
Източник:

" Росонерите " бързо се възползваха от полученото числено преимущество и безапелационното 3:1 бе факт в 81-ата. Попадението беше направено от появилите се като смени Ибрахимович и Леао. Златан се пребори с Крис Смолинг и единствено едно допиране с гърди му бе задоволително да изведе португалския си сътрудник самичък против Руи Патрисио. Рафа показва стоманени нерви и със мощен удар в средата не остави късмет на сътрудника си от националния тим на " мореплавателите ".
 Болоня не се яви за мача с Интер
Болоня не се яви за мача с Интер

Заради рецесията със инфектирани

Ужасът за Рома продължи. Втори състезател на столичани бе изпъден в 93-ата, когато Манчини беше безсилен против Леао и само съумя да го фаулира за дузпа и втори жълт картон в продължението на дербито. Зад топката застана Златан Ибрахимович, който за следващ път сподели, че дузпите са му най-силната страна. Руи Патрисио хвана ъгъла и резервира най-малко малко достойнството на своя клуб.
 Снимка 559312
Източник:

На 9 януари Милан има непредсказуема аудиенция на новаците от Венеция. На Рома следва ново дерби - домакинство на Ювентус.
 Каляри обърна Сампдория и отлепи от дъното
Каляри обърна Сампдория и отлепи от дъното

Ето по какъв начин се разви мачът
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР