Милан с грешна стъпка по пътя към титлата

...
Милан не успя да победи Болоня на Сан Сиро. Мачът
Коментари Харесай

Милан не успя да победи Болоня на "Сан Сиро". Мачът от 31-вия кръг на Серия А завърши при резултат 0:0. След равенството "росонерите" имат точка аванс пред втория Наполи.

В 14-ата минута Матиас Сванберг можеше да вкара аза гостите, но Майк Мениан спаси удара му от границата на наказаткелното поле. Милан отговори две минути по-късно, когато топката се озова в краката на Рафаел Леао. Той обаче я прати високо над вратата.

22 минути след началото Болоня отново имаше шанс. Мишел Ебишер стреля от движение в долния десен ъгъл, но Мениан успя да отрази със страхотен плонж. Френският вратар продължи да демонстрира класата си, след като в 26-ата минута отрази удар на Муса Бароу В добавеното време на първата част Оливие Жиру се оказа най-съобразителен в наказателното поле, но ударът му към левия ъгъл бе спрян от Лукаш Скорупски.

Втората част започна силно за Милан, след като Леао получи добро подаване и отправи обещаващ удар, но Скорупски спаси.

Португалецът продължи да е най-активният футболист на „росонерите“ , като успя да изведе Давиде Калабрия на добра позиция в 61-ата минута, но италианецът стреля встрани от вратата. Седем минути по-късно Леао центрира към Анте Ребич, чийто удар премина високо над напречната греда. В 70-ата Исмаел Бенасер стреля от воле, но след ново спасяване на Скорупски топката излезе в корнер.

Две минути по-късно Рафаел Леао пропусна най-чистата възможност за миланистите, след като получи хубав пас, но прати топката на сантиметри от левия страничен стълб. В 86-ата минута Фикайо Томори стреля с глава, но и неговият опит мина над вратата. В добавеното време на срещата Златан Ибрахимович също имаше възможност да вкара с глава, но и неговият опит излезе в аут. Малко след това Скорупски отказа и Анте Ребич. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР