Милан приема Тотнъм в другия мач днесШампионската лига се завръща!

...
Милан приема Тотнъм в другия мач днесШампионската лига се завръща!
Коментари Харесай

Шампионската лига се завръща с мегадерби ПСЖ - Байерн


Милан приема Тотнъм в другия мач през днешния ден

Шампионската лига се завръща! Това става с мегадербито ПСЖ - Байерн. Голямата цел пред двата тима обаче е да завоюват шампионата. И до момента в който баварците на два пъти са го правили през предишното десетилетие, то парижани преследват своя първи трофей, който е по този начин мечтан от катарските притежатели на клуба.

ПСЖ е навън от Купа на Франция и с по-крехък задатък пред Марсилия и Монако в Лига 1. През уикенда първенците изгубиха с 1:3 визитата си на Монако без Мбапе, Меси и Верати в своя състав, които остават навън и за днешния конфликт.

В първите три срещи от новата година Байерн приключи при резултат 1:1, с което борбата за купата в Бундеслигата се заплете. Към момента обаче тимът е в серия от три следващи победи, в които с лекост наниза единадесет гола и резервира две сухи мрежи. Преди дни баварците победиха победи Бохум с 3:0 вкъщи, само че Топ 6 остава събран в единствено седем точки. Нагелсман ще има компликации в построяването на състава, като навън са титуляри като Лука Ернандес, Садио Мане, Томас Мюлер и капитанът Мануел Нойер.

В другия мач за деня Милан излиза като любимец против Тотнъм, само че не и за крайния конфликт, а единствено за дуела в Милано. Милан се класира за осминафиналите безусловно в последния мач. „ Росонерите “ събраха 10 точки, като последните три пристигнаха с безапелационното 4:0 над Република България Залцбург в пряк спор за място в елиминационната фаза. Иначе отборът записа две победи над Динамо Загреб, подели точките в Залцбург, а пред Челси отстъпи на два пъти.

Тотнъм попадна в една много забавна група, в която всичко се реши в последния кръг. „ Шпорите “ събраха актив от 11 точки, като бяха на по-малко от полувреме от това да продължат в Лига Европа. В последния мач Тотнъм гостуваше на Марсилия и изоставаше в резултата до 54 минута, само че в последна сметка съумя да завоюва с 2:1 и да завоюва първото място в групата.

ПРОГРАМА НА ОСМИНАФИНАЛИТЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА:

14 ФЕВРУАРИ/8 МАРТ

ПСЖ - Байерн

Милан - Тотнъм

15 ФЕВРУАРИ/7 МАРТ

Брюж - Бенфика

Борусия Дортмунд - Челси

21 ФЕВРУАРИ/15 МАРТ

Ливърпул - Реал Мадрид

Айнтрахт Франкфурт - Наполи

22 ФЕВРУАРИ/14 МАРТ

Република България Лайпциг - Манчестър Сити

Интер - Порто

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР