mil.in.uaУкраинската армия вече използва български оръжия във войната с Русия.

...
mil.in.uaУкраинската армия вече използва български оръжия във войната с Русия.
Коментари Харесай

Украйна: Вече използваме българско оръжие. МО: Още не сме изпратили военна помощ

mil.in.ua

Украинската войска към този момент употребява български оръжия във войната с Русия. Това се показва в обява на уеб страницата на неправителствения Украински боен център. 

Публикацията показва, че Териториалната защита на Украйна към този момент е получила българските противотанкови оръжия. А елементи на Териториалната защита към този момент са провели образование с тези оръжия.

" Оръжието е предопределено за поразяване на танкове, самоходни артилерийски системи и други бронирани цели, както и за заличаване на жива мощ на съперника ", се показва в обявата.

За оръжията за поразяване на бронетанкова техника са трансферирани и български 73-милиметрови снаряди и гориво. Сайтът написа, че производител на оръжията и боеприпасите са български оръжейни компании. Но не прецизира по каква линия са стигнали до Украйна.

За БНР от Министерството на защитата споделиха, че изпращането на военна помощ ще стане единствено откакто взетото от Народното събрание в петък решение бъде обнародвано в " Държавен вестник ". 

Още в петък Българска социалистическа партия приканиха президентът Румен Радев да наложи несъгласие, а през днешния ден социалистите потвърдиха позицията си и показаха, че в случай че не бъде наложено несъгласие, ще се извърнат към Конституционния съд.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР