Микаела Шифрин се поздрави с юбилейна 90-та победа в Световната

...
Микаела Шифрин се поздрави с юбилейна 90-та победа в Световната
Коментари Харесай

Шифрин ликува в домашния слалом в Килингтън за 90-ти успех за Световната купа

Микаела Шифрин се поздрави с юбилейна 90-та победа в Световната купа по ски-алпийски дисциплини, откакто отвя конкуренцията в слалома в Килингтън, Съединени американски щати.


Носителката на Големия бистър глобус при дамите бе най-бърза и в двата манша на надпреварата, като в последна сметка победи с 33 стотни пред словачката Петра Влъхова. Трета на почетната стълбичка се подреди Уенди Холденер от Швейцария.

„ Невероятно е да го сторя, изключително тук пред родна аудитория. Чувството е ужасно и има в допълнение, не напрежение, а по-скоро интензитет. Днес си извоювах успеха. След триумфа във Финландия не смеех да си мисля за победа тук, тъй като Петра караше толкоз бързо и е доста непрекъсната “, разяснява Шифрин след юбилейната си победа.

Топ 10 допълниха още Лена Дюр (Германия), Марта Росети (Италия), Мишел Гизин (Швейцария), Андрея Слокар (Словения), Паула Молцан (САЩ), Сара Хектор (Швеция) и Зринка Лютич (Хърватия).

Шифрин е лидерка в класирането за Големия бистър глобус с 350 точки – втора е Влъхова с 266, а трета е Хектор с 224 пункта. Американката е лидерка и в подреждането за Малката международна купа в дисциплината слалом – тя е с тъкмо 250 пункта. Дюр е със 190, а с 10 по-малко на третата позиция е Влъхова.

Следващите два старта при дамите са на 2 и 3 декември, когато ще се проведат два великански слалома в канадския зимен център Тремблан. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР