Мика Зайкова подкрепя идеята токът за общините да бъде на

...
Мика Зайкова подкрепя идеята токът за общините да бъде на
Коментари Харесай

Мика Зайкова: разходите за издръжка на правителството се вдигнаха с 3,5%, могат да се отрежат

Мика Зайкова поддържа концепцията токът за общините да бъде на цени за бита, а не по цената на борсата, както желаеха и доста от кметовете, с цел да не се стопира уличното осветяване в градовете и селата. Това обаче може да стане с смяна в закона, напомни специалистът.

Надявам се да не вървим със свещи и фенери поради спрян ток по общините, сподели в утринният блок на bTV икономическият специалист и някогашен народен представител от Има Такъв Народ.

Тя уточни, че има бюджетни разноски, които не може да се избегнат и даде образец със обществените заплащания, вложенията в хора, както и финансовите разноски. Има обаче перо, от което може да се реже, сподели Зайкова и изясни, че това са разноските за прехрана на държавното управление, които са вдигнати с 3,5%. Ако би трябвало да отрежем, дано да е тъкмо отсам, упорства Зайкова.

Тя уточни образец по какъв начин ще се похарчат 100 лв.. " За да изтегля 100 лв., заплащам 2 лв. такса на банкомат. Според инфлацията от ноември 2021 година до момента за стоките в дребната кошница, базирайки се на едно наше проучване и на това на КНСБ, излиза, че тя ще изяде 34 лв. плюс 2 лв. за изтегляне на банкомат. Останаха 60 лв. от тези 100 лв.. Лекарствата също доста нарастнаха, в пъти. Един блистер бромхексин го купувах предходната година по 3 лв., в този момент е 11 лв.. Затова да отделим още 8 лв. единствено за най-елементарни медикаменти. Остават 60 лв., отиваш в магазина - излизаш без 50 лева Олиото е по-скъпо с 43%, хлябът е 2 лева Да си купиш 1 самун, сирене, олио, брашно, половинка кайма, от най-евтиното свинско месо, без риба - тъй като е деликатес, за 1 месец трябват над 167 лв.. Дай боже, когато падне мораториумът, да не скочат цените ", добави Зайкова.

Ще има нов състав на КЕВР, да считат, както би трябвало. През ноември с 300 лева минимална пенсия си купувах 300 хляба, в този момент през януари - 248 хляба, а през март - 180 хляба, и то при минимална пенсия от 370 лв.. Затова синдикатите желаят най-малко заплата от 710 лв..
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР