Мик Шумахер (Prema) завоюва своята първа победа за сезон 2020

...
Мик Шумахер (Prema) завоюва своята първа победа за сезон 2020
Коментари Харесай

Шумахер с първа победа за сезона във Формула 2 след великолепен старт и доза късмет на Монца

Мик Шумахер (Prema) завоюва своята първа победа за сезон 2020 във Формула 2 откакто победи по превъзходен метод в главното съревнование на италианската писта „ Монца “. Синът на седемкратния международен първенец във Формула 1 направи необикновен старт в днешния ден от своята седма позиция и още преди прекъсването за първия шикан бе втори зад потеглилия от пол-позишън Калъм Илот (UNI-Virtuosi).

LAP 1/30

Super start from Schumacher

He's jumped from P7 on the grid to slot in behind leader Ilott
— Formula 2 (@FIA_F2)
Двамата водачи от академията на Ферари бяха избрали тактика с по-къс първи стинт с меките гуми, като до стоповете се движеха на две секунди един от различен. Първи своето посещаване при механиците направи Илот в края на 12-та от общо 30 обиколки. Това бе и основният миг в днешната конкуренция, защото английският водач позволи неточност при потеглянето от своя бокс и изгаси мотора на автомобила си, което в последна сметка му коства близо 30 секунди. Това разреши на механиците на Prema да работят умерено, защото най-близките преследвачи на Шумахер преди стоповете бяха на над четири секунди зад него. Спирането на германеца мина безпроблемно и той се върна на 2.6 секунди пред Кристиан Лунгард (ART), след което до финала управлява своето движение и разликата, като по този метод се поздрави със своята втора победа в кариерата в шампионата.

LAP 12/30

DISASTER FOR LEADER ILOTT!

He's stalled in the pits and loses a huge chunk of time!
— Formula 2 (@FIA_F2)
Втори на 3.1 секунди зад Шумахер приключи Лука Гиото (Hitech), който също започва в меките гуми на Пирели, само че направи по-дълъг първи стинт, след което употребява по-свежите си сликове медиум и изпревари Лунгард три тура преди края. Датският водач въпреки всичко приключи трети на 7.3 секунди зад Шумахер, а четвърти остана Юки Цунода (Carlin). Пети се подреди Гуан-Ю Джоу (UNI-Virtuosi), който бе първи от водачите с различната тактика, като това разреши на китайския водач да се изкачи с цели 12 места по отношение на своята 17-та стартова позиция.

LAP 23/30

The two championship leaders go wheel-to-wheel

Ilott comes out on top, he's up to P6 on this incredible recovery drive
— Formula 2 (@FIA_F2)
Шести след превъзходно каране във втората половина на днешната конкуренция остана Илот, който наложи необикновено движение след своята неточност по време на пит стопа, само че в последните турове загуби сцепление и за малко не бе изпреварен от Дан Тиктъм (DAMS) в последната обиколка. Тиктъм също като Джоу заложи на тактика с дълга първа серия, което му разреши да се изкачи с цели три позиции единствено във финалните три обиколки.

Look at what it means

Championship contender? You bet!
— Formula 2 (@FIA_F2)
Осми приключи Луи Делетра (Charouz), като по този метод швейцарецът си обезпечи пол позицията за утрешното спринтово съревнование. Останалите две места в зоната на точките бяха заети от Роберт Шварцман (Prema) и Джехан Дарувала (Carlin).

TOP TEN

Schumacher
Ghiotto
Lundgaard
Tsunoda
Zhou
Ilott
Ticktum
Deletraz
Shwartzman
Daruvala
— Formula 2 (@FIA_F2)
В генералното класиране, днешните резултати завързаха грубо борбата за купата в която водачи с по 134 точки са Шварцман и Илот, а на единствено три зад тях е днешният победител Шумахер. Любопитното е, че и тримата са част от академията на Ферари и се борят за пилотските места в тима на Алфа Ромео във Формула 1 през идната година.

CHAMPIONSHIP STANDINGS:

Shwartzman - 134
Ilott - 134
Schumacher - 131
— Formula 2 (@FIA_F2)
Утрешната спринтова конкуренция, която ще е с дължина от 21 обиколки започва в 12:10 часа българско време.
Снимки: ©Getty Images

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР