Мик Шумахер направи първи тест драйв с болид от Формула

...
Мик Шумахер направи първи тест драйв с болид от Формула
Коментари Харесай

Мик Шумахер направи първи тест драйв с болид от Формула 2

Мик Шумахер направи първи тест драйв с болид от Формула 2
Мик Шумахер направи първия си тест драйв с автомобил от Формула 2 на пистата "Яс Марина" в Абу Даби, Обединени Арабски Емирства. Синът на именития Михаел Шумахер дефинира преживяването като "невероятно" и няма самообладание да стартира новият сезон в конкуренцията. 19-годишният водач ще кара за първи път във Ф2, откакто през миналата година стана първенец в по-долната категория - Формула 3.

"Чувството е необикновено, доста съм развълнуван", показа Шумахер пред Motorsport-Magazin.com. "Най-голямата разлика сред болидите са тежестта и изцяло показване. Невероятно е какъв брой по-бърз си с автомобил от Формула 2. Направихме единствено аеродинамични проби, тъй като се опитваме да подобрим колата, само че бих желал да направя няколко спомагателни обиколки с оптималната скорост", регистрира германецът.

След впечатляващата му купа от Ф3 имаше клюки, че Шумахер ще бъде извикан непосредствено във Формула 1, само че самият той е благополучен от това по какъв начин се развиват за него нещата. През 2019 той още веднъж ще кара за италианците от "Према рейсинг".

"Чувствам се подготвен за предизвикването следващата година и беше разумно да остана в "Према". Ще забележим какво ще се случи в бъдеще, само че считам да карам малко по малко. Не желая да прибързвам", посочи Шумахер. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР