Михаил Вълчев е една от големите легенди на Левски през

...
Михаил Вълчев е една от големите легенди на Левски през
Коментари Харесай

Синята легенда Мишо Вълчев: Всеки казва, че Левски няма да изпадне, но да не стане белята…

Михаил Вълчев е една от огромните митове на Левски през 80-те години. Два пъти първенец (1984, 1985), два пъти притежател на купата на България (1984, 1986), голмайстор на „ А “ група (1982), някогашен национал на страната ни. Като треньор е отпред на Левски при паметната победа с 5:0 против ЦСКА на финала за Купата на България през 1998 година.

Ето какво сподели Михаил Вълчев пред екипа на:

-Господин Вълчев, Левски е в мъчно състояние, само че три загуби в първите три мача…
-Такъв старт в никакъв случай в историята досега не е имало. Очаквах най-малко една победа – дали против Ботев Враца, или даже против Арда, въпреки всичко мачът беше на Герена. Уж Арда се разпада, а ни би в София. Лошо… би трябвало да се вземат ограничения, с цел да не продъжаваме по този метод. Да не вземем да изпаднем, тъй като всеки споделя – Левски няма да изпадне, Левски няма да изпадне, но нищо не се знае. Не мога да си дам отговор самичък за себе си, сякаш тимът разполага с футболисти, някои от които опитни, само че изявата им в дадени моменти… Не са съсредоточени, позволяваме леки голове, вършат се хлапашки неточности. С Арда тимът не игра толкоз зле, само че създаваш положения и няма кой да ги осъществя.

-Доста време на Герена като пояснение за неналичието на резултати служи обстоятелството, че има доста юноши.
-Аз не съм на това мнение. Тези момчета към този момент играят много време. Колкото и млади да са, въпреки всичко би трябвало да покажеш нещо на терена. Сега като дадат два паса и публиката се радва, всички се радват. Едно време трябваше доста мачове да изиграеш, с цел да напишат нещо хубаво за теб във вестника!

22 бет предлага високи коефициенти за мачовете на Левски и българското състезание

-Питам ви непосредствено, би трябвало ли да бъде заменен Живко Миланов?
-Аз не мисля, че е нужна промяна на треньора, защото надали някой с име ще застане тъкмо сега отпред на отбора. Живко Миланов най-вероятно си прави работата, само че това, което имам поради е, че очевидно опциите на футболистите не са на нужното равнище. Не можем да упрекваме единствено треньора. Да, знаете, че постоянно аргументите се търсят първо в него, само че играчите вършат грешките долу на терена. А видяхме против Арда и двата гола от какви неточности станаха. В средата на терена не се играе бързо, би трябвало малко по-бързичко да се работи, нужни са повече офанзиви по фланговете.

-Как се оправя Наско Сираков със обстановката?
-Няколко пъти се видяхме на Герена. Търси способи, споделя, че в случай че не са старите отговорности, няма проблеми да се оправи. Много мъчно обаче ще се навие някой спонсор да пристигна в Левски – точно поради тези остарели отговорности, които би трябвало да се покриват. Сираков се мъчи, доколкото може, само че най-сетне, в случай че тази пандемия и неналичието на спонсори и надлежно неналичието на пари, продължава – може да докара до нещо, което няма да се хареса на почитателите.

-Възможен ли е вид за отиване на тима във „ В “ група. Не приказваме за обединяване, взимане на различен лиценз, а за пускане от най-ниското ходило?
-Аз съм срещу сходен сюжет, за мен не е вярно, само че в края на краищата, в случай че неналичието на пари продължава, може да се стигне и до там, макар нежеланието на почитателите. Тогава може би към този момент ще бъде по-лесно за бъдещи спонсори. Но отново споделям – това не би трябвало да става.

-Казвате почитателите, те не престават и в този момент да са на трибуните и да оказват помощ на Левски.
-Чест им прави, че в действителност оказват помощ в сложни времена, тъй като интервалът стана към този момент година и половина, в който устоят значително Левски. Ще ви споделя нещо забавно – имах една фланелка от времето, когато спонсор беше ВИС-2. Един почитател я купи за 500 лв., които даде в помощ на клуба. Само два-три дни по-късно се появи човек, който даваше 5000 лв. за фланелката…

-Има ли потребност Левски от състезателен шеф?
-Явно е, че Наско е решил, че не би трябвало да има човек на тази позиция и че той може да съчетава самичък нещата. Вижте, добре е да има състезателен шеф, само че при съществуването на Сираков, не знам каква тъкмо ще бъде ролята му и дали няма да бъде много занижена. Защото Наско е футболен човек, който схваща тъкмо от тази материя. Иначе главно един възможен подобен човек би бил в изгода и помощ на треньора.

-Какво очаквате от идващия мач с Царско село?
-Футболистите на Царско село демонстрират по какъв начин би трябвало да се играе – с готовност. Ето това би трябвало да създадат и играчите на Левски – да излязат с голямо предпочитание. Мисля, че е време тази отрицателна серия от три следващи загуби да завърши. Очаквам безапелационна победа на Левски с доста голове. Просто няма различен метод. Всяка серия си има край, не може да губиш непрекъснато. Само не би трябвало да забравяме, че предишното лято Левски загуби на Герена от този съперник, тъй че да имат едно на разум и да бъдат концентгрирани (б.а. – Левски – Царско село 0:1 (23 август 2020 година 3 кръг).

-Много надалеч ли е Лудогорец по отношение на останалите български тимове?
-Много! Видяхте, че реализираха следващ триумф и в този момент са на 2 мача от групите на Шампионската лига. Ако отстраняват Малмьо и влязат, оставете, че това са милиони доходи, само че сигурно могат да осъществят и положителни прехвърляния. Много мъчно някой у нас може да ги надвие. Да – могат да залитнат в някой мач изкривено, само че имат положителни футболисти, играят добър футбол. Вижте, че селекцията им е премерена, не се взимат хора без пари или такива, които не са играли половин или една година.

-В ЦСКА се върна Стойчо Младенов. Ще успее ли тимът да отстрани Осиек?
-Малко съм обезпокоен за мача в Хърватия. Осиек не е по никакъв начин неприятен тим. Ако стане пакост, тогава идва въпросът за смисъла на промяната в ЦСКА. Защото какво ти остава от тук нататък – да се бориш за второ-трето място в шампионата.

-Амбицията на Стойчо Младенов и ЦСКА обаче е да детронира Лудогорец. Има ли шансове?
-В ЦСКА залитат доста на чужденците, много от които нямат нужните качества за жалост. И като се поогледаш не са доста по-добри от футболистите на българския пазар. Иначе моето мнение е, че е добре, че Стойчо Младенов стана треньор на ЦСКА. Но не им прави чест да се плюят с Любо Пенев. По-скоро тук не виждам Стойчо да е работил тайно, само че това е тяхна тематика. Тук генерално сме напълно надалеч от професионализма. В Европа се случват да бъдат оповестени идни треньорски промени месеци по-рано. И даденият ментор, който ще бъде заменен, продължава да си работи. Или пък се знае по кое време му изтича договорът и кой ще го размени по-късно. Тук малко сме още надалеч от истината. Иначе постоянно си припомням за оня хубав пас, който дадох на Стойчо на една контрола с Аржентина, която играхме в Буенос Айрес (б.а – 5 май 1982 година, 2:1 за Аржентина). Тогава той откри резултата с прехвърлящ удар, само че след това аржентинците ни обърнаха. Те бяха заплашителен тим с Марадона, Пасарела, Тарантини, Валдано, на вратата Фильол. Тогава такива контроли бяха извънредно влиятелни. Няколко месеца по-рано гостувахме на Бразилия. Вярно, загубихме с 0:3, само че тогава в състава им бяха Зико, Сократес, Серезо с треньор Теле Сантана.

-Господин Вълчев, вие бяхте отличен нападател и заради тази причина по какъв начин ще коментирате това, което се случва от няколко години в България – Мартин Камбуров е на 40 години и продължава да е един от най-хубавите голмайстори?
-Явно е, че той на 40 години се показва по-добре от младите. Може би тренира повече, има по-голямо предпочитание и с опита и качествата си, които има, продължава да е доста добър за българските стандарти. Другата причина е, че липсват положителни български нападатели. Това в действителност е тъпо.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР