Михаил Подоляк, ръководител на кабинета на президента Зеленски, разкри ключови

...
Михаил Подоляк, ръководител на кабинета на президента Зеленски, разкри ключови
Коментари Харесай

Мирният договор ще задължи Русия и Украйна да водят преговори за Крим в продължение на 15 г.

Михаил Подоляк, началник на кабинета на президента Зеленски, разкри основни въпроси, които се разискват сред Украйна и Русия по време на договарянията. Един от тях се явява контракт за интернационалните гаранции за сигурността на Украйна.

“Само с този контракт може да приключим войната по този начин, както е нужно за Украйна”, съобщи Подоляк.

В обособен пункт на контракта се предлага бъдещо съглашение сред Украйна и Русия в течение на 15 години да се организират договаряния за статута на Крим и Севастопол.

“Като обособен пункт предлагаме на съветската страна следното: Украйна и Русия да не употребяват военни или военно оръжие за решение на въпроса за Крим”, добавя Подоляк.

По неговите думи втория основен въпрос се явява прекъсването на огъня, с цел да може двете страни да решат всички зародили филантропични проблеми.

Подоляк разяснява и един нов проблем – “ескалацията на войната, ненавистта, нарушаването на разпоредбите за водене на война, освен на бойното поле”.

“В директен ефир има апели и от двете страни да се унищожава нацията и едната, и другата. И това води до спорове, до видеозаписи които демонстрират по какъв начин се нарушава Женевската спогодба във връзка с военнопленниците”, споделя Подоляк.

Той прибавя, че следва работа с украинските военни за привличане на отговорните, които нарушават разпоредбите за водене на война.

Припомняме, че в Истанбул се организира следващият кръг от мирните договаряния сред Украйна и Русия.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР