Михаил Атанасов беше избран за национален треньор от страна на

...
Михаил Атанасов беше избран за национален треньор от страна на
Коментари Харесай

Михаил Атанасов очаква добро представяне на юношите ни на Ролан Гарос

Михаил Атанасов беше определен за народен треньор от страна на БФТ на българските юноши и девойки на Откритото състезание на Франция „ Ролан Гарос ". По този мотив Атанасов даде особено изявление за уеб страницата на Българска федерация по тенис.

- Бяхте определен за народен треньор от страна на БФТ на българските юноши и девойки на Откритото състезание на Франция „ Ролан Гарос ". С какви очаквания отивате на този огромен шампионат?

- Надеждите и упованията са ми за едно положително показване от страна на нашите състезатели, имайки поради последни им резултати и играта, която демонстрират сега. Вярвам, че те са здрави и ще бъдат в оптимална си форма.

- Каква ще бъде вашата съществена задача?

- Една от главните ми задания е, поддръжка и подпомагане на треньорския екип и състезателите по време на шампионата. Присъствие на всички мачове, разбор при нужда (защото някои от тях пътуват с персоналните си треньори, а други са част от ITF - отбора).

Анализът на тяхната игра и представянето им на шампионат от Големия шлем, където са подставени под най - високо напрежение, ще ни разреши да вземем верните решения за включването им в националните гарнитури за мъже и дами, където наклонността е подмладяване и последователност в тимовете.

- Как виждате развиването на младите български гении?

- Самия факт, че България има такова мощно наличие на втори следващ шампионат от Големия шлем през тази година, демонстрира, че напъните които поставят играчите, техните треньори, спонсори и БФТ са в вярна посока и се развиват доста добре. Почти всяка седмица имаме оценки на български тенисистите в надпреварите от Тенис Европа и ITF. Това значи доста за нас, стимулира ни да търсим и сътворяваме повече условия и благоприятни условия за продължение на тяхното развиване.

- През предходната година бяхте капитан на националния тим за девойки на България до 18 година, който завоюва европейската купа. Връщате ли се още веднъж към този популярен миг?

- Незабравим миг за мен, най-вероятно и за целия тим. Изключително показване на целия екип, което ни дава съображение и очаквания за преливането им в женския народен състав. Този тим девойки, както и мощното поколението което идва след тях, демонстрира, че България ще има доста мощно наличие при девойките и дамите в идващите години.

- Бяхте треньор на националния тим дами за Купа „ Били Джийн Кинг ". Как ще коментирате българското показване?

- Нашата цел беше реализирана, даже при малко повече късмет, бяхме на един гейм от класирането за Play- off за нанагорнище в по-горната група. Отличното включване и приноса на младите състезателки, сподели, че капацитета на тима в действителност е по-голям и има действителни шансове да се бори за нанагорнище.

- Разкажете малко повече за себе си, по какъв начин започнахте да се занимавате с тенис?

- За мое огромно благополучие съм израснал и съм ученик на Пазарджишката тенис школа, мой първи треньор е татко ми Илия Атанасов. Впоследствие съм имал опцията да работя с доайена на тениса в града, господин Борислав Стефанов. Тук желая да благодаря на всички хора, който са съдействали с помощта си за моето развиване като играч и след това като треньор.

- Работите в Търговска колегия „ Изида ", гр. Добрич. С какъв брой и какви деца работите?

- Работя с най- положителните състезатели на тенис клуб Изида, както и с подрастващите такива. Изключително съм признателен на сътрудниците ми, управлението на клуба за отличните условия, прелестния микроклимат и професионални връзки в нашия клуб. В момента имаме над 20 картотекирани състезатели и към 80 деца в тенис учебното заведение.

- Какви са упоритостите на Търговска колегия „ Изида "?

- Амбициите са ни за увеличение на броя на децата в тенис учебното заведение и основаване на по-широка основа за асортимент. Привличане на нови сътрудници треньори и непрекъснато повишение на равнището на нашите най-хубави състезатели.

- Какво ще си пожелаете в професионален проект?

- На първо място най-много здраве. Останалото е въпрос на работа и време за реализиране на мечтаните резултати!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР