Миграционната система на Обединеното кралство след Брекзит изостря жилищната криза

...
Миграционната система на Обединеното кралство след Брекзит изостря жилищната криза
Коментари Харесай

Мигрантите вдигнаха наемите във Великобритания

Миграционната система на Обединеното кралство след Брекзит изостря жилищната рецесия в страната и доста частни наематели в този момент харчат 40 % от наличния си приход за наем, сподели някогашен английски министър, представен от вестник " Таймс ".
 
Анализ на Нийл О’Брайън, народен представител от торите и някогашен министър по изравняването на стандартите, открива, че макар че Англия има едно от най-ниските равнища на благосъстоятелност върху жилища в Европа, тя също има доста по-високи наеми.

Наемите ще не престават да се повишават

Като цяло 38% от семействата харчат повече от 40% от своя приход за жилище, спрямо 25% в еврозоната. О’Брайън сподели, че казусът е изключително изострен в Лондон, където 67 % от частните семейства чартърен се оглавяват от човек, роден в чужбина. Той уточни, че до момента в който броят на новите жилища в столицата се е нараснал с 10,7% от 2011 година насам, делът на популацията на Лондон, пристигнало от чужбина след същата година е 16,6%.
 
 istock istock
О’Брайън сподели, че до момента в който мигрантите " не са отговорни за произхода на казуса ", резултатът от миграцията е съдействал за жилищната рецесия и е затруднил оправянето на държавното управление с нея. Бен Ансел, професор в Nuffield College, Оксфорд, съобщи за " Таймс ", че до момента в който миграцията е фактор за високите жилищни разноски, тя надалеч не е в челото на листата с аргументите.
 
Вместо това той счита, че относително високите разноски в Обединеното кралство се дължат на растежа на пазара на парцели за покупка за отдаване чартърен и дълъг интервал на ниски лихвени проценти, които са надули цените на жилищата.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР