Миграционната криза на границата между и може да доведе до

...
Миграционната криза на границата между и може да доведе до
Коментари Харесай

Bloomberg: Играта на нерви на полско-беларуската граница може да завърши много зле

Миграционната рецесия на границата сред и може да докара до въоръжен конфликт с присъединяване на Русия. Това написа публицистът Андреас Клут в публикация за Bloomberg. Според него Минск и Москва биха могли да ескалират спора, " в случай че пожелаят ".

Хиляди бежанци са блокирани в мразовит капан. Няколко души към този момент починаха, само че никой не знае какъв брой, защото нито Беларус, нито Полша позволяват публицисти в горските региони. Ситуацията обаче не тормози Путин и Лукашенко - те осъзнават прелестно несъответствието, който прави Евросъюза слаб - европейските водачи имат угризения, а съветския и беларуския президент - не. Европа не може да остави няколко хиляди мигранти да загинат, до момента в който те могат.
Изстрели и тежко ранен служител на реда на полско-беларуската граница (ВИДЕО)
Министерството на защитата на Полша заяви, че полските сили в източното село Кузница на границата с Беларус са употребявали сълзотворен...

Какви тогава са сюжетите?

Първият е оптимистичен - все още Европейският съюз прави вярното нещо - стягане на глобите по отношение на режима на Лукашенко. В допълнение ускориха контрола над каналите в Близкия изток като притиснаха забърканите в превозването на бежанците лица. Това наподобява работи, откакто няколко турски авиолинии към този момент не транспортират иракчани, сирийци и поданици на Йемен до Минск. Така Европейски Съюз се възползва от мощните си страни - съюзът има освен средства, само че и връзки и въздействие, с които да наложи волята си над района. Ако сте самолетна компания какво ще предпочетете - да летите до Минск или да получите достъп до 27 страни?, пита в коментара си Клут.

Ако това докара до прекъсване на бежанския поток, Евросъюзът ще би трябвало да отвори границите си и да допусне към този момент пристигналите на границите му бежанци. Ако не го направи, ги обрича на гибел и филантропична злополука. След като ги одобри, Европейски Съюз би трябвало да ги разсели из обособените страни, упорства журналистът.

Какъв обаче е песимистичният вид?
Мигрантите от беларуската граница ще стигнат до Германия, с цел да я оглозгат до кокал
В последните години станахме очевидци на толкоз необикновени неща, че човек би си помислил – какво още би могло да ни изненада? Т...

Путин и Лукашенко не ги е грижа за бежанците. Те желаят да дестабилизират Евросъюза и преглеждат своята тактичност като единствено един инструмент от хибридната си война. Когато той спре да работи, те ще употребяват различен подобен. Като знае, че Европа е в плен на енергийна рецесия, Лукашенко заплаши да спре доставките на газ, които минават през Беларус. И въпреки че Путин съобщи, че за пръв път чува от беларуския президент за сходна алтернатива, самият той към този момент употребява този коз по отношение на Европа.

Не е изключено присъединяване и на военните. За разлика от Лукашенко, Путин преглежда цялата граница на някогашния Съветски съюз със страните от Европейски Съюз и НАТО като зона за интервенции. Той към този момент изпрати войски по границата с Украйна, а Съединени американски щати предизвести, че Москва може да се готви за атака в страната. Наскоро пък Путин изпрати атомни бомбардировачи, които да патрулират край границата с Полша.  

Ако двамата водачи желаят да ескалират спора, това не би било мъчно. Беларуските и полските бойци на границата към този момент са произвели предупредителни изстрели, явно към момента с халосни патрони. Но един патрон, подведен или съзнателно изстрелян, който уцели някого в тази напрегната обстановка, може да провокира стихия, счита Клут.

Наблюдателят признава, че след началото на въоръжен спор сред беларуските и полските граничари страните ще би трябвало да изискат помощ от съдружниците. Беларус публично ще изиска съветски подкрепления, а Полша ще задейства клаузите по контракта с НАТО ", допуска създателят на публикацията. В умозаключение Клут стига до извода, че Съединени американски щати, НАТО, Европейският съюз и техните сътрудници би трябвало да убедят Русия да не подвига залозите.
Около 100 мигранти пробиха граничната ограда и нахлуха в Полша от Беларус (ВИДЕО)
На Граничен контролно-пропусквателен пункт Брузги на полско-беларуската граница група мигранти са съумели да пробият оградата и са нахлули на полска територия, заяви Sput...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР