Мигрантският натиск ще продължи, а за да се овладее трафикът

...
Мигрантският натиск ще продължи, а за да се овладее трафикът
Коментари Харесай

България още десетилетия ще спира голям мигрантски поток

Мигрантският напън ще продължи, а с цел да се овладее трафикът на хора би трябвало да се вземат сложни и дълготрайни ограничения. Включително и непрекъснатите рокади в структурите на Министерство на вътрешните работи да престанат, защото системата, с цел да работи добре, има потребност от успокоение. Това съобщи в студиото на Нова телевизия проф. Веселин Вучков , учител по наказателно право и за малко министър на вътрешните работи във второто държавно управление на Бойко Борисов.

Той разяснява следващия драматичен с който България влезе в новините на международните организации: през вчерашния ден край Лукорско в камион бяха открити 18 задушили се души, измежду които и дете, а 34 бяха признати в болница за лекуване, в това число и няколко в тежко състияние.

Очевидно нещата не се случват по този начин, както би трябвало. Проблемът е систематичен. Според Вучков натискът на границата не е по-голям, в сравнение с преди 7-8 години, а това че толкоз доста мигранти се залавят на западната ни граница, демонстрира, че системата е пробита.

По думите на Вучков, не може толкоз доста да стигат до западната ни граница без присъединяване на управителни фрагменти . " Трудно мога да си обясня по какъв начин този камион е стигнал до вътрешността на страната без защита. Това е бизнес, огромен бизнес и би трябвало да се стигне и до корените му. "
 8 са към този момент арестуваните по случая с камиона с 18 мъртви мигранти
8 са към този момент арестуваните по случая с камиона с 18 мъртви мигранти

Двама от чужденците остават на интензивно лекуване в Пирогов

Професионалното управление би трябвало да вземе сложни ограничения. Ресурсът не е малко, Гранична полиция е добре обезпечена, в това число и с европейски средства. Трябва да се изисква обаче повече от Фронтекст, от турските сътрудници, а и Веселин Вучков е последовател на по-голямо включване на армията в защитата на границата.

Всеки се вторачва в законодателството, предлага промени в Наказателен кодекс, само че единствено по себе си това няма да реши казуса. Трябват взаимни старания на всички управляващи - изпълнителна, правосъдна и други " А правосъдната система, без да се въвличам в работата й, само че тяхното отношение към практиката на издаваните присъди, има значение даже и за превантивната работа.

Идва пролет и лято - мигрантският поток сигурно ще се ускори , тъй че България би трябвало да стегне своите редици, акцентира Вучков, съгласно който тематиката няма да отслабва като значение и в околните десетилетия, защото България чисто географски е обречена да бъде външна граница на Европейски Съюз.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР