Мигрантите усетиха слабите места и се насочиха към района Русокастро-Желязово-Трояново,

...
Мигрантите усетиха слабите места и се насочиха към района Русокастро-Желязово-Трояново,
Коментари Харесай

Кметът Жельо Вардунски: Закриването на РУ-Камено насочи мигрантите към общината и създаде несигурност в населението

Мигрантите усетиха слабите места и се насочиха към региона Русокастро-Желязово-Трояново, означи градоначалникът

Трафикантите усетиха по-слабите места и се насочиха към община Камено, по-точно към региона Русокастро-Желязово-Трояново. А повода е точно закриването на районното ръководство в Камено. Не виждам какво реализира Министерството на вътрешните работи с тази промяна, като се изключи че преразпределиха заместник-началниците и чистачката. Развалиха нещо работещо.

Това сподели пред Флагман.бг кметът на Камено Жельо Вардунски, който участва в четвъртък на съвещанието сред 13-те кметове в Бургаско, управлението на ОД на Министерство на вътрешните работи в Бургас и Окръжна прокуратура (ВИЖТЕ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ).

По думите му, на срещата е била показана карта на Бургаска област, на която във всяка община е било посочено, че има районно управление (на МВР) (районно управление), а единствено в Камено е У (участък).

„ Поставих този въпрос и чакаме развиване. Не можем да упрекваме началниците на Областната дирекция, защото нареждането пристигна от София, само че за мен това е една безсмислена промяна, която сложи жителите на община Камено в едно малко по-несигурно състояние, насочи мигрансткия напън към общината, което пък сътвори неприятности в тези обитаеми места, където има много възрастни хора. Дори и мигрантите да не вършат нищо, самият факт, че залавят мигранти в селото, е потрес за възрастните и самотно живеещите хора в тези региони ”, сподели още Вардунски и добави, че в действителност тази промяна няма никакъв стопански резултат за общината, а в противен случай – основала е неустановеност в население.

„ С Прокуратурата обсъдихме и други въпроси, по отношение на приемането на Наредби, обжалвания и тн. Но се разбрахме, че продължаваме да работим дружно и такива срещи ще бъдат по чести. Съдействаме на органите на реда посредством видеонаблюдението, с което разполагаме. Купували сме и проби за дрога, оказваме помощ и с гориво, отпускаме средства и за пътни разноски на служителите на реда. И мисля, че работим ръка за ръка, само че тази промяна обърка всичко и скапе нещо, което работеше ”, уточни още градоначалникът.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР