Мигрантите са изключително мобилни и организирани. Хората, които ги водят,

...
Мигрантите са изключително мобилни и организирани. Хората, които ги водят,
Коментари Харесай

Зам.-главният секретар на МВР: За денонощие хващаме около 1000 бежанци у нас

Мигрантите са извънредно мобилни и проведени. Хората, които ги водят, познават терените добре. Всяко денонощие у нас биват хващани към 1000 мигранти, главно са от Афганистан и Сирия. Това сподели в студиото на „ Събуди се ” по Нова телевизия зам.-главният секретар на Министерство на вътрешните работи Станимир Станев.

По думите му най-често бежанците употребяват алуминиеви стълби, паднали дървета, с цел да се покатерят по оградите или прокопават тунели.

„ От няколко дни по предписание на министъра на вътрешните работи използваме безпилотни летателни апарати, с цел да направляваме територията на границата. Няма по какъв начин обаче на всеки метър да има граничар. Този миграционен напън не е от през вчерашния ден. Той пораства последователно от години. През април тази година беше задействан проект за изключителна обстановка по отношение на миграционната рецесия. Включихме и сили от българската войска.Допълнително сме заели сили от Жандармерията и сили от Националната полиция ”, сподели още Станимир Станев.

Относно информацията, че може мигрантите да имат защита от чиновници на Министерство на вътрешните работи той сподели следното:

„ Има такива сигнали. Работим с всички структури и служби, които имат отношение по въпроса. Скоро ще бъдете осведомени за резултатите ”.

Зам.-главният секретар на Министерство на вътрешните работи разясни, че от 3 дни се правят съществени инспекции в бежанските центрове. Там работят и чиновници на Министерство на вътрешните работи. Има информация, че в тези домове има хора, които се занимават с каналджийство. Трима души са арестувани в София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР