Мигновена извънредна пресконференция свика ГЕРБ, след като Корнелия Нинова размаха

...
Мигновена извънредна пресконференция свика ГЕРБ, след като Корнелия Нинова размаха
Коментари Харесай

Битката продължава! ГЕРБ вади нови разкрития за аферите на Нинова! Вижте как отвръщат на удара…

Мигновена изключителна конференция свика ГЕРБ, откакто Корнелия Нинова размаха през днешния ден документи по разкритията на Антон Тодоров за “Техноимпекс”.

“Днес госпожа Нинова извърши един доста сериозен политически акт”, разяснява Тома Биков от ГЕРБ и добави: “БСП в продължение на десетки години твърдеше, че приватизацията е престъпна. Днес твърди, че или не е престъпна, или приватизацията на “Техноимпекс” само е читава.”

“На конференцията на Българска социалистическа партия чухме много съмнителни неща. Видяхме една купчина документи, само че не разбрахме какво написа в тях”, сподели още той.

“От приватизацията по това време над 71% е осъществена посредством директно договаряне. В случая с Корнелия Нинова има комисия, отпред с Христо Михайловски, по-късно има един различен зам.-министър Александър Тасев. Той е индивидът, който вкарва Нинова в седесарските среди”, безапелационен е Антон Тодоров.

“Акциите на Нинова стартират от 33%, след това нарастват до 37%, а през 2005 година, преди да продаде акциите си за 65 000 лв., тя към този момент има 48% от акциите на РМД-то, което приватизира “Техноимпекс””, посочи той.

“Социалната приятелка Корнелия Нинова в никакъв случай не е платила никакви действителни пари отвън тези 70 хиляди $. Платила е 600 хиляди фиктивно, посредством компесаторни записи”, безапелационен е Антон Тодоров.

“През 2007 година РМД-то на Корнелия Нинова е наказано да заплати 50 000 $. След сключването на контракта не е провеждана инспекция, не са провеждани следствени дейности и прокуратурата не е проверявала тази сделка”, добави някогашният народен представител от ГЕРБ.

“Тази договорка вони отвред. Аз съм подготвен да седна против Корнелия Нинова и да уточним документ по документ. Тя излъга за следващ пък, откакто сподели, че има единствено един апартамент от 82 квадрата. Но тя не сподели нищо за голямото ателие от 121 квадрата, което е закупила след приватизацията на “Техноимпекс”, както и за големия гараж, който е декларирала”, изясни Антон Тодоров.

Данаил Кирилов от ГЕРБ разкри: “Получихме от госпожа Корнелия Нинова писмо с искане за полемика по тематиката за закона за приватизацията. Г-н Цветанов ми разпореди да вземам участие в тези разисквания, само че не получихме никакви публични оферти за среща. Очевидно е, че е трябвало особено ръководителя на нашата партия да удовлетвори настояването на госпожа Корнелия Нинова. Задграничното пътешестване на господин Цветанов е планувано доста преди да получим писмото.”
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР