Microsoft води преговори да купи чат платформата за геймъри Discord

...
Коментари Харесай

Microsoft преговаря да купи чат платформата за геймъри Discord за 10 млрд. долара

Microsoft води договаряния да купи чат платформата за геймъри Discord против над 10 милиарда $, оповестяват източници на Reuters. Пандемията от ковид усили вероятностите пред фирмите за игри, защото хората си останаха най-вече у дома и се обърнаха за развлечение към видеоигрите по време на локдауна.

Базираната в Сан Франциско платформа Discord, която към декември беше оценена на към 7 милиарда $, разрешава на потребителите си да координират групови действия като игри, полемики и даже виртуални празненства. Най-известна е със своята безвъзмездна услуга, която разрешава на геймърите да споделят посредством видео, глас и текст, а хората, останали у дома по време на пандемията, все по-често я употребяват за образователни цели, класове по танци, клубове за книги и други виртуални събирания.

Discord има повече от 100 млн. дейни консуматори месечно и създава своите информационни принадлежности, с цел да се трансформира в " място за диалози ", а не просто в чат платформа, насочена към геймърите.
Трайни ползи
Microsoft от дълго време се стреми да има платформи за всеобщи обществени медии, макар че последната огромна договорка за колоса беше придобиването на LinkedIn на стойност 26.2 милиарда $ през 2016 година Офертата на Microsoft за американските активи на приложението за къси видеа TikTok през септември предходната година се провали. През февруари стана ясно, че компанията има интерес да придобие и уеб страницата за шерване на фотоси Pinterest.

Производителят на Xbox се пробва да усили и предложенията си за видеоигри. Миналата година Microsoft купи ZeniMax Media за 7.5 милиарда $.

" Евентуалното придобиване на Discord от Microsoft има доста смисъл, защото (компанията) продължава да пренасочва своя гейминг бизнес по-скоро към програмен продукт и услуги ", счита анализаторът от Bloomberg Intelligence Матю Кантерман.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР