Microsoft ще спре да предлага един от трите типа ъпдейти,

...
Microsoft ще спре да предлага един от трите типа ъпдейти,
Коментари Харесай

Microsoft възнамерява да прекрати делта ъпдейтите за Windows 10

Microsoft ще спре да предлага един от трите вида ъпдейти, доставяни за операционната система Windows 10. От там допълват, че ще бъдат заместени от също толкоз стилен, само че и по-ефективен формат.

Т.нар. делта (delta) актуализации няма да бъдат популяризирани от 12 февруари 2019 година, когато ще бъде доставена последната такава добавка. Другите два съществуващи видове ъпдейти, експресни (express) и цялостни (full), ще продължат да съществуват.

 Microsoft има намерение да приключи делта ъпдейтите за Windows 10

Делта актуализациите съдържат единствено съставените елементи, които са изменени по отношение на предходния месец. Тъй като обаче те съдържат цялостните съставни елементи, като да вземем за пример приложението Notepad, а освен самостоятелните модифицирани файлове, тези пачове са с по-голям размер от експресните актуализации, които вършат тъкмо това.

Най-важното за ИТ отделите на фирмите обаче е, че експресните ъпдейти са по-малки от, за по-малки от делта, който на собствен ред са по-малки от цялостните.

По думите на Майк Бенсън, който е част от Windows екипа, създаващ актуализациите, експресните версии нормално са размери сред 150 и 200 MB, до момента в който делта ъпдейтите са сред 300 и 500 MB. Т.е. първите са сред 33 и 70 на 100 по-малки от вторите.

Защо обаче Microsoft въобще основава делта актуализации?

“Делта ъпдейтите бяха основани защото протоколът зад експресните такива обслужваше единствено устройства, свързани непосредствено към услугите Windows Update или Windows Server Update”, написа Бенсън в блога на компанията на 11 юли.

През януари 2017 година компанията даде достъп на външни производители до този протокол, само че в същото време продължи да предлага делта ъпдейти, за тези компании да обезпечат на клиентите си качествена поддръжка на експресния формат.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР