Microsoft предупреди, че компютри под Windows 7 ще работят по-бавно

...
Microsoft предупреди, че компютри под Windows 7 ще работят по-бавно
Коментари Харесай

Windows 7 с най-голям спад в производителността след ъпдейтите заради Meltdown и Spectre

Microsoft предизвести, че компютри под Windows 7 ще работят по-бавно след пачовете поради грешките в процесори на Intel, същото важи и за остарели машини с Windows 10. Така в резюме може да се заключи известие от Microsoft, оповестено във вторник.

Според Тери Майерсън, отговарящ за създаването на Windows в компанията, при нова машина (с процесор Skylake, Kaby Lake или по-нов), работеща под Windows 10, резултатът ще е мимален. Става дума едноцифрено закъснение в проценти. Skylake и Kaby Lake са кодови имена на чипове на Intel, показани през 2015 и 2016 година

 Windows 7 с максимален спад в продуктивността след ъпдейтите поради Meltdown и Spectre

При по-стари процесори, като да вземем за пример Haswell от 2013 година, под Windows 10, също може да са налице забележими спадове в продуктивността.

За потребителите на компютри с Windows 7 или Windows 8.1 и с Haswell или по-стари чипове резултатът ще е най-осезаем, акцентира Майерсън.

Експерти заговориха за до 30% спад в продуктивността незабавно, след оповестяването на уязвимостите, получили имена Meltdown и Spectre. Това се изяснява със самите бъгове и по-точно техниките, които процесорите употребяват за увеличение на продуктивността. Справянето със слабостите изисква елиминиране на тези практики.

Разликата в резултата върху по-старите и последната версия на Windows се крие в дизайна самата операционна система. Разбира се, не би трябвало да се не помни и че по-новите машини са точно с Windows 10. Т.е. е налице смесен резултат от няколко фактора.

По думите на Майерсън по-старите версии на Windows ще са по-засегнати, защото Windows 7 и 8 разчитат на повече превключвания сред потребителски и Kernel режим. Това е разследване на самия дизайн на софтуера – обработката на шрифтовете да вземем за пример в старите версии се поема от ядрото на Оценка за съвместимост.

Разбира се, тук би трябвало да се регистрира и обичайното за Microsoft показване в по-добра светлина на по-новия артикул. Паралелно с това обаче Windows 7 продължава да е най-разпространената версия на Оценка за съвместимост.

Специалисти поучават фирмите да стартират да тестват пачовете оптимално бързо, с цел да оценят техния резултат върху продуктивността. Не е изключено някои работни натоварвания да се окажат по-засегнати от други. Офисните чиновници да вземем за пример едва ли въобще ще видят някаква смяна. Същевременно в области като съхранението на данни, средите с високо потребление на мрежови запаси и виртуализация е допустимо резултатът да повече от осезателен.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР