Microsoft съкращава 1900 свои служители, работещи в гейминг отдела на

...
Microsoft съкращава 1900 свои служители, работещи в гейминг отдела на
Коментари Харесай

Microsoft прави голяма чистка в гейм звеното си

Microsoft редуцира 1900 свои чиновници, работещи в гейминг отдела на компанията, предава The Verge. Това е към девет % от всички, които работят в звеното. Основната част от съкращенията са от неотдавна добитата Activision Blizzard. Засегнати от следващата „ метла “ на Microsoft ще са и хора от Zenimax Media и Xbox, добавя медията.

Източник на новината за съкращенията беше Фил Спенсър, шефът на гейминга в Microsoft. В особено писмо, изпратено до чиновниците на отдела, Спенсър изяснява, че ограниченията са част от тактика и изпълнителен проект, целящ запазването на устойчива ценова конструкция, която да поддържа бизнеса.

Конкретно съкращенията в Activision Blizzard не са напълно непредвидени. Доскорошният колос в интерактивните занимания и основател на игри, като World of Warcraft, Diablo 4, и Call of Duty беше добит през есента на предходната година. Макар и обявена преди две години, договорката срещна известни спънки с регулаторите, което и наложи забавянето на приключването ѝ.

Става ясно също по този начин, че Microsoft ще приключи подготвяна от Blizzard сървайвъл екшън игра, която студиото анонсира преди две години. Майк Ибата, досегашният президент на Activision Blizzard също напуща компанията. „ Бих желал да благодаря на всички наранени през днешния ден за големия им принос към техните екипи, към Blizzard и към живота на геймърите. Искам също да знаете, че това е последния ми ден в Blizzard.За мен беше чест да повеждам компанията в това извънредно време и да съм част от екипа, който оформи бъдещето “, написа Ибара в профила си в „ Х “.

Настоящата вест е удостоверение на мрачната наклонност за вълна от съкращения в гейм промишлеността. Миналата година обявените съкращения в бранша надвишиха 10 000. 2024 евентуално ще задмине 2023-а по този индикатор. По данни на GameLayoffs, уебсайт, следящ обстановката, единствено през първия месец тази тази година, обявените съкращения са съвсем 6000. Сред по-значимите тук са направените съкращения в Twitch (500), Unity (1800) и Riot Games (530).

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР