Microsoft обяви голяма промяна в своите клавиатури за първи път

...
Microsoft обяви голяма промяна в своите клавиатури за първи път
Коментари Харесай

Microsoft въвежда в клавиатурата си нов клавиш за изкуствен интелект

Microsoft разгласи огромна смяна в своите клавиатури за първи път от 30 години насам. Технологичният колос вкарва клавиш за изкуствен интелект (AI). Ключът ще разреши на потребителите да имат достъп до директна команда за инструмента на компанията, който се нарича  Copilot и е въведен единствено за клавиатурите на компютри с Windows 11.

Конкурентът Apple включи бутон или алтернатива Siri на своята сензорна лента в Macbook от няколко години.  Copilot ще оказва помощ на потребителите с функционалности като търсене, писане на имейли и основаване на изображения.

В блог, обявяващ смяната, изпълнителният вицепрезидент на Microsoft Юсуф Мехди споделя, че това е „ трансформиращ “ миг за компанията и го сравнявава с въвъеждането на клавиша Windows като съществена част от клавиатурата на компютъра преди близо 30 години.

Очаква се новите клавиатури да бъдат включени в продуктите на колоса от февруари. Microsoft ще покаже някои от продуктите с ключа Copilot на идното техническо събитие CES, което стартира идната седмица в Лас Вегас.

Гугъл, най-голямата търсачка в света, има своя лична AI система, наречена Bard.

Партньорът на Microsoft OpenAI обаче показа своя мощен AI инструмент ChatGPT през 2022 година, което накара съперниците да се борят да пуснат свои лични версии.

Copilot е основан на огромния езиков модел GPT-4 на OpenAI, написа Би Би Си. 

 

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР