Миа Стаменова вече е на 18. Учи в Училището по

...
Миа Стаменова вече е на 18. Учи в Училището по
Коментари Харесай

Войната, еврото, правата... Политиката, когато си на 18 и за първи път ще гласуваш

Миа Стаменова към този момент е на 18. Учи в Училището по бизнес и предприемачество в София - 19 СУ " Елин Пелин ". Вълнуват я човешките права, обществените проблеми, бизнесът. Рожденият ѝ ден е при започване на годината и това ѝ обезпечава правото на парламентарните избори на 2 април 2023 година да пусне бюлетина за първи път. А ще го направи ли, знае ли по какъв начин, за кого? Откъде се осведоми?

Миа е вторият млад гласоподавател, с който си приказваме за политика - тематика не тъкмо присъща за младеж, само че към този момент публично налична територия за пълнолетния човек.

Тя ще гласоподава, тъй като е уверена, че всеки глас може да промени доста. Изненадва ни обаче отговорът ѝ " по какъв начин ". За разлика от доста младежи избира хартиената бюлетина с аргумента:,,Харесвам си старомодното, old school - на хартия всичко да се прави. " Ходила е на избори с родителите си и е виждала по какъв начин протича процесът - по аналоговия метод.

Как се осведоми Миа по политическите въпроси? До огромна степен още разчита основно на мнението на родителите си, " само че сигурно с времето ще почна сама да построявам мнението си за политиците, партиите и хората. "

Миа е от изчезващия тип представители на поколението Z, които още гледат телевизия и даже си пускат и новинарските излъчвания.

,,Опитвам се да виждам вести. Като се прибера и си включа тв приемника, пущам и новините преди филми, нещо... " Ако някоя политическа тематика я заинтригува - обръща се към Гугъл и оттова отваря новинарски уеб сайтове. Не се доверява на обществените мрежи за информация.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР