МИ5 призна, че няма как да се избегнат терористични атаки

...
МИ5 призна, че няма как да се избегнат терористични атаки
Коментари Харесай

МИ5 призна, че няма как да се избегнат терористични атаки във Великобритания

МИ5 призна, че няма по какъв начин да се избегнат терористични офанзиви във Англия. Страната е изправена пред най-сериозното си предизвикателство поради сериозната терористична опасност, счита шефа на английската разследваща работа МИ5 Андрю Паркър, написа The Guardian.
Според Паркър опасността е " многоизмерна, бързо еволюираща и настояща в мащаб, който не сме виждали преди. Това е най-бързият ритъм, на който съм бил в своята 34-годишна кариера. "
След четирите жестоки терористични офанзиви, осъществени на английска територия тази година МИ5 е под напън да показва успеваемост.
Паркър уточни, че организацията е спряла надалеч повече терористични проекти спрямо съумелите, довели до доста жертви. Той уточни, че през последните четири години са предотвратени 20 планувани огромни набези, добавя организация Фокус.
" Само през последните седем месеца седем проекта са спрени преди джихадистите да ударят. Заплахата е по-разнообразна от вижданото преди: екстремисти от всички възрасти, полове и генезис, обединени само от токсичната си идеология ", убеден е той.
Същевременно Паркър добави, че военното проваляне на " Ислямска страна " в Сирия и в Ирак не значи завършек на опасността, произлизаща от нея. „ Ислямска страна “ е под боен напън и губи територия в Сирия и в Ирак. Сега тя поучава искащите да се причислят към нея бойци да избират други страни “, добави той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР