Мездра Защо Северозападна България е най-изостаналият регион и тук е

...
Мездра Защо Северозападна България е най-изостаналият регион и тук е
Коментари Харесай

Европейски избори 2019: Елена Йончева в Мездра: Защо Северозападна България е най-изоставащият регион? Къде отиват милиардите от Европа?

Мездра Защо Северозападна България е най-изостаналият район и тук е най-голямата беднотия и смъртност. Дават ни милиарди, къде отиват те? Защо не се насочват към тези райони? Това съобщи при среща с жителите на гр. Мездра лидерът на листата на " Българска социалистическа партия за България " Елена Йончева, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия. Тя изясни, че приоритет на Европейски Съюз е равнене на разликите освен сред страните, само че и сред обособените райони в обособените страни. „ Борисов не го интересува ориста на хората, а замогването на една избрана група ”, безапелационна бе тя.
Йончева попита и какво се случва с българското село. Тя изясни, че над 7 милиарда лева са влезнали в България за селското стопанство, само че 70 % от тях са отишли единствено в 100 компании, макар че доста аграрни производители живеят под прага на бедността. „ С тази политика Борисов ни изважда от Европейски Съюз като метод на живот ”, съобщи лидерът на листата на левицата. Тя изясни, че България понижава с 45 хиляди души всяка година „ Ако тази наклонност продължи, ще ни трябват 47 години да настигнем Европейски Съюз и то, в случай че той остане на тези равнища. Водената от държавното управление политика подсигурява беднотия освен на това потомство, само че и на идващите ”, акцентира Йончева. Тя акцентира, че алтернативата, която левицата предлага, е средствата, които се дават на България за земеделие, да отидат в дребните и междинните производители, при младите фермери.
Елена Йончева изясни, че различен проблем на доста райони в България е демографската рецесия. Като оферти на левицата за битка с демографската рецесия тя уточни фамилно подоходно облагане, понижаване с 50 лева на налозите на работещи родители, безвъзмездни детски градини, качествено обучение и опазване на здравето във всички райони, тъй че лечебни заведения, като тези в Мездра и Враца, да не са на прага на банкрут.
„ Искаме смяна в Европа, да се борим с другите скорости на Европейски Съюз, смяна за обществена Европа, в която хората са в центъра на политиката, а не разнообразни корпоративни ползи ”, съобщи претендентът за евродепутат проф. Мариана Модева. Тя акцентира, че към този момент 12 години след влизането ни в Европейски Съюз България е към момента на разнообразни скорости. По думите й българското културно-историческо завещание е изключителна полезност и би трябвало да го почитаме, също като европейското. „ Имаме какво да предложим като съответни стъпки за възстановяване на живота на хората у нас, тъй че Северозападна Българя да не е измежду най-бедните райони в Европейски Съюз. Трябва да се работи за равнене на стандарта и приходите, а не да изгубим близо 2 млн. души, по отношение на момента са напуснали страната ни. Затова европейските избори са значими, те са тест за ръководството у нас ”, разяснява проф. Модева.
„ На 26-ти май ще се борим за своята независимост ”. Това съобщи зам.-председателят на Българска социалистическа партия Кирил Добрев. Той изясни, че става въпрос за свободата да гласуваме, да говорим- каквото мислим „ Ние сме в задънена улица и шансът, който имаме е на 26-ти май, е да се преборим за смяна. " - сподели той. По думите му на 26-ти залагаме бъдещето на България. „ Знаете какъв напън ще има за локалните избори. Разчитаме на вас. Без общата поддръжка, няма да се оправим. Изборите са европейски, само че решаването на всеки един български проблем минава от там ”, съобщи той.
На събитието участваха народните представители от региона Николай Иванов и Иван Генов, регионалният ръководител на БСП–Враца Ивайло Лилов, кметът на Мездра – Генади Събков и ръководителят на БСП-Мездра доктор Илиана Михайлова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР