МЕТРО България започва поетапно масови PCR тестове за COVID-19 на

...
МЕТРО България започва поетапно масови PCR тестове за COVID-19 на
Коментари Харесай

МЕТРО ще провери всичките си служители за COVID-19

МЕТРО България стартира поетапно всеобщи PCR проби за COVID-19 на своите чиновници в 11-те магазина на компанията, с цел да понижи риска за тяхното здраве в изключителната обстановка, в която им се постанова да работят. Над 2000 души в магазините на МЕТРО работят на първа линия, осигуряващи на своите клиенти непрекъснат достъп и доставяне с хранителни и нехранителни артикули в сигурна и предпазена среда. Тестовете ще се вършат всяка седмица, в границите на един месец, с цел да покрият оповестения интервал на изключителното състояние и упования пик на болестта в България.

МЕТРО ще се възползва от новия всеобщ метод за идентифициране на съществуване на ковид посредством използване на PCR тестване, иницииран от вирусолога проф. доктор Радка Аргирова, екипът икономисти Асен Василев и Кирил Петков и химикът проф. Николай Денков. Новият метод дава опция на компанията да провежда седмично групово тестване на проби от 20 чиновници с един PCR тест. В случай, че някоя от тестваните групи даде позитивен резултат, тази група се изследва наново, с цел да се разпознава съответният болен. Методът е прочут още като способ на пуловете и се употребява от медиците от десетилетия по време на епидемии от разнообразни болести.

Със старта на груповото тестване за COVID-19 МЕТРО ще обезпечи предварителна защита за своите чиновници и отбрана на тяхното здраве и клиентите, които обслужват. Точният способ за детекция посредством PCR дава опция за разкриване на инфектирани лица 1-3 дни преди проявата на първите признаци. Това ще разреши на компанията да се погрижи за евентуално инфектирани чиновници, които могат да се изолират, преди да заразят останалите си сътрудници и ще добави подхванатите от МЕТРО ограничения за сигурност.
 Снимка 476766
" Нашите сътрудници от магазините, които ежедневно обслужват клиентите в цялата страна, работят във високо рискова среда. Ние прилагаме разнообразни ограничения за сигурност - учестена цялостна стерилизация на площите в магазина и на работните им места, персонални защитни средства с висока степен на отбрана и изменен режим на работа, който понижава контактите сред членовете в екипа. ", разяснява Филип Анастасиу, шеф " Човешки запаси " на компанията.

МЕТРО приема уговорката си към здравето и живота на своите чиновници като първостепенна задача, грижа, която за 3-та поредна година прави компанията Топ шеф, съгласно сертификацията на интернационалния Top Employers Institute. " Въвеждането на седмично тестване на чиновниците, ще увеличи неведнъж сигурността и отбраната против разпространяване на болест в магазините. Това повишение на сигурността ще има и спомагателен резултат. Превръщайки МЕТРО в по-безопасно място за работа, ние го трансформираме и в по-безопасно място за извършване на покупки. А това е нещо, което съм сигурен, че ще оценят и нашите клиенти. ", споделя Филип Анастасиу.

Освен грижата за сигурността на своите чиновници и клиенти, от началото на изключителната обстановка МЕТРО поддържа и медиците на първа линия, като обезпечава артикули за ястията, които някои от огромните клиенти на компанията от хотелския и ресторантски бизнес доставят на ангажираните в битката с ковид в няколко огромни софийски лечебни заведения. Отскоро МЕТРО се включи и в акцията на Български Червен кръст, набираща средства за битка с COVID-19. МЕТРО търси и гъвкави решения за доставка на хранителни артикули и битови артикули до дома, с цел да понижи риска за здравето на хората в интервала на обществена изолираност.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР