Методи Байкушев, адвокат и активист, в профила си във фейсбук

...
Методи Байкушев, адвокат и активист, в профила си във фейсбук
Коментари Харесай

Мафията е силна само ако държи здраво парламента

Методи Байкушев, юрист и деятел, в профила си във фейсбук Методи Байкушев, юрист и деятел, в профила си във фейсбук
Едно време мафията крадеше, мамеше, правеше контрабанда и рекетираше. За мафиотите не е елементарно да разделят и по тази причина се избиваха по улиците. Оцелелите схванаха, че има похват да крадат безкрайно - задоволително е да заловен прокуратурата, следствието и службите.

Така мафията непосредствено може да краде националното благосъстояние, освен това законно - поръчки, търгове, банкрути на банки, концесии, изнудване на бизнеси с държавен тормоз. Пък и да не е законно, няма кой да го проверява, тъй като мафията назначава и държи тия, които би трябвало да я проверяват - прокурори, разследване и служби.
Реклама
Мафията може да прави това единствено когато държи крепко властта в Народното събрание. С купените гласове и тези на подвластни и неориентирани хора мафията добива тази власт. Схемата не е комплицирана: избори с купени гласове - чинно Народно заседание - дисциплиниран Висш съдебен съвет - послушни прокурори и следователи - кражба на национално благосъстояние - пазаруване на избори - пазаруване на медии - завземане на обществените мрежи.

Така мафията си подсигурява " законни " обири от бъдещето ни. Буквално изяжда опциите за естествен живот в България. И ни туря на последно място в Европа по всичко, до момента в който си перка с ферарита и яхти.

Мафията дълги години отглежда прокуратура и служби, с цел да ѝ служат. Така прокуратурата стана това, което виждаме през днешния ден - тим клоуни, които се занимават с инсценировки и циркове. Защото в случай че би трябвало да свършат нещо, то ще е против мафията, която ги е направила прокурори. Е, понякога извършват поръчки.

В последните две години мафията не съумява да вземе цялата политическа власт в страната. Това й пречи да краде без ограничаване, а тя е привикнала по този начин от най-малко 15 години. Това поражда напрежение. И в последните дни играчите в мафията се изпокараха и се разделиха на (поне) два лагера. Борят се кой да вземе още веднъж цялата власт, с цел да краде без ограничаване. В момента единият клон на мафията желае да резервира основния прокурор, а другият желае да го смъкна, с цел да конфигурира различен покемон на негово място. Новият претендент основен прокурор единствено допреди седмица бе правилно кученце на настоящия и повтаряше нелепостите му по малките екрани.
Реклама
Как може всичко това да спре? Съдебната промяна би трябвало да наподобява по този начин:

1. Премахване на фигурата на основния прокурор и гарантиране на самостоятелност на всеки прокурор;

2. Преосноваване на цялата прокуратура, като всеки прокурор бъде назначен с нов конкурс. Конкурсът да не се организира от настоящия Висш съдебен съвет, в който болшинство имат утвърдените от мафията членове, а от обществено определена комисия от одобрени адвокати с висок престиж, която да работи пред очите на цялото общество. В нея да са включени като наблюдаващи на всеки стадий от процедурата и представители на европейската прокуратура;

3. Всеки да може да ревизира онлайн какво е приключил всеки прокурор . Всичко да е пред очите на хората: какъв брой преписки е разгледал, за какъв брой време, какъв брой обвинителни акта е вкарал в съда, какъв брой са приключили с неоправдателни присъди, за какви закононарушения, какъв брой са споразуменията, какъв брой преписки не е завършил, какъв брой време се бавят и за какъв тип закононарушения са;
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР