Метеоролозите в Русе, Хасково и Търговище са отчели нови температурни

...
Метеоролозите в Русе, Хасково и Търговище са отчели нови температурни
Коментари Харесай

Горещата вълна счупи три температурни рекорда в България

Метеоролозите в Русе, Хасково и Търговище са отчели нови температурни върхове на фона на сериозната гореща вълна в цяла България.

В Хасково са регистрирани 36.8 градуса по Целзий на сянка в ранния следобяд. Досега най-горещият 13 юли в историята на измерването на температурите в града е бил през 1906 година с 36.5 градуса. Възможно е горещината да стане още по-силна в следобедните часове, предизвестяват от локалната обсерватория.

В Русе термометрите са стигнали до 39.5 градуса, което усъвършенства върха от 1989 година за днешния ден. Общината е основала краткотраен пункт в центъра на града с безвъзмездна минерална вода, а фелдшер е измервал кръвното налягане на искащите хора.

Метеоролозите в Шумен също оповестяват за строшен връх за висока температура - 36 градуса в 16 ч., с шест десети повече от досегашния най-голям индикатор, засечен през 2000 година

16 области на страната са с код " Оранжев " поради рисково горещо време - това са Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Плевен, Габрово, Велико Търново, Русе, Силистра, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Ямбол, Хасково и Кърджали. Всички останали области са също с сигнален " Жълт " код.

В петък остава код " Оранжев " за съвсем цяла Южна България, включително по морето в област Бургас.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР