Метеоролозите от НИМХ алармират, че през следващите 2 денонощия се

...
Метеоролозите от НИМХ алармират, че през следващите 2 денонощия се
Коментари Харесай

Предупреждение! Очакват се значителни валежи в област Бургас на 15 и 16 декември

Метеоролозите от Национален институт по метеорология и хидрология сигнализират, че през идващите 2 денонощия се чакат проливни превалявания . Най-значителни ще са в Югоизточна България, където от обяд на следващия ден до същото време на идващия ден се чакат да паднат сумарни количества от 20 до 50 мм , оповестиха от Областната администрация в Бургас.

В петък денем южно от страната постепенно ще минава циклон, който ще сътвори валежна конюнктура. Вятърът от североизток ще се усилва. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала , а през нощта ще се усили до 3-4 бала . Температурата на морската вода ще бъде сред 8° и 11° .

През нощта против събота преваляванията ще продължат, като на от ден на ден места ще минават в сняг . В планинските региони ще се образува снежна завивка . Вятърът ще е мощен от север-североизток и с него бързо ще нахлува леден въздух, а температурите ще са към и малко по-ниски от 0 градуса . Възможно е по пътищата да се образува замръзване .

На 17 декември в Югоизточна България преваляванията ще спрат , облачността ще се раздра и намалее до слънчево време. Вятърът ще отслабне до сдържан и последователно ще се обърне от северозапад и запад.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР