Метеорологичната обстановка в страната е усложнена. Няма бедстващи хора 27

...
Метеорологичната обстановка в страната е усложнена. Няма бедстващи хора 27
Коментари Харесай

27 тежки пътни катастрофи са станали през последното денонощие

Метеорологичната конюнктура в страната е усложнена. Няма бедстващи хора

27 тежки пътно-траспортни катастрофи са станали през последното денонощие, починали хора няма, заяви на брифинг на Кризисния щаб, разположен в Агенция пътна инфраструктура, в който участваха представители на Министерство на вътрешните работи, транспортното и енергийното министерства, основен контрольор Росен Рапчев от отдел " Пътна полиция " в ГДНП. При случаите са ранени 34 души, само че нито един не е с заплаха за живота, добави още той.

От " Пътна полиция " приканват жителите да не пътуват, в случай че това не е неотложно. Ако въпреки всичко се постанова да потеглят, да са добре екипирани и с изправни коли, готови за придвижване в усложнена пътна конюнктура.

От 7 часа сутринта Автомагистрала " Тракия ", в сектора от Бургас до Карнобат, е отворена за естествена употреба. Предстои отваряне и на Автомагистрала " Хемус ", в сектора от Варна до Шумен. Отворени за придвижване са всички основни пътища за тежкотоварни коли. По автомагистралите " Хемус ", " Тракия ", " Струма " и " Марица " няма ограничавания за тежкотоварно придвижване и трафикът се възстановява, заключи инж. Дончо Лазаров, ръководител на УС на АПИ.

Тежки остават изискванията в област Добрич. В момента напъните там са ориентирани към това да се пробият пътищата към Кардам и Дуранкулак. Главният път I-5, в сектора сред Бяла и Русе, е отворен за товарни транспортни средства под 3,5 тона. Очаква се до един час ще бъде отворен и за товарни коли, с цел да се освободи тежкотоварното придвижване по направление Русе-Капитан Андреево.

И все още не престават снеговалежите в цялата страна, само че с напъните на спешния щаб и пътнопочистващите компании ситуацията стартира да се възстановява, обобщиха от Кризисния щаб.

В областите Смолян и Кърджали остават рестриктивните мерки за вериги, прогнозата е за прекъсване на снеговалежите по обед, а с това ще отпадне и ограничаването за вериги.

Въпреки усложнената метеорологична конюнктура в страната няма бедстващи хора, обобщиха още от Щаба.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР