Метеорологичната агенция на ООН предупреждава, че COVID-19 може да увеличи

...
Метеорологичната агенция на ООН предупреждава, че COVID-19 може да увеличи
Коментари Харесай

Притеснителна прогноза на ООН: Идва рекордно горещо лято

Метеорологичната организация на Организация на обединените нации предизвестява, че COVID-19 може да усили рисковете от предстоящото рекордно горещо лято в Северното полукълбо, съобщи Агенция Франс Прес.

Световната метеорологична организация прикани държавните управления да приготвят проекти за сигурността на хората по време на топли талази, без да се позволява разпространяване на новия ковид.

„ Тази година се чака следващ рекордно парещ сезон в Северното полукълбо “, съобщи Клеър Нулис Кап, представител на СМО, на онлайн брифинг от Женева.

„ Свидетели сме на една от най-горещите години. COVID-19 ускорява здравните опасности от горещо време за доста хора и усложнява задачата от ръководството им “, добави тя. СМО, в екип с неправителствени организации, ще призове за по-сериозна подготовка за обезпечаване сигурността на хората в горещо време, като в това време бъдат вземани ограничения против ковид.

В момента Индия е в хватката на гореща вълна с температури над 45 градуса по Целзий в северозападния щат Раджастан. „ Горещите талази стават все по-чести и по-интензивни поради смяна на климата. А това основава все по-голям стрес върху човешкото здраве и здравните системи “, акцентира още Клеър Нулис Кап.

ЛУПА

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР