Метеорологът от Националния институт по метереология и хидрология към БАН

...
Метеорологът от Националния институт по метереология и хидрология към БАН
Коментари Харесай

Криза в БАН! НИМХ излиза в стачка, синоптиците решават дали да работят

Метеорологът от Националния институт по метереология и хидрология към Българска академия на науките гл. ас. Анастасия Стойчева съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия, че средствата на института стигат за работа до 9 юли, след което той мъчно може да действа. По думите Национален институт по метеорология и хидрология се нуждае от 18 млн. лева годишно, с цел да работи обикновено и да се покрива цялостната му активност, написа Пик.

„ Недостигът на средства в Националния институт по метеорология и хидрология към БАН е продължителен “, сподели Стойчева. По думите на Института не му доближава 1 млн. лева, с цел да приключи годината сполучливо.

Тя изясни още, че нарастването на бюджета на Национален институт по метеорология и хидрология тази година е мнимо, защото е планувано да покрие увеличението на минималната работна заплата, защото голям брой чиновници там работят на минимално възнаграждение.

„ Хората напущат и ние оставаме сериозно малко. Покриването на такива действия, каквито правим ние, се прави с хора. Когато тези хора не могат да останат на минималната работна заплата, напущат, а това са хора с 10-15-годишен опит “, сподели Стойчева.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР