Метеорният поток Джеминид, един от най-добрите метеорни дъждове за годината,

...
Метеорният поток Джеминид, един от най-добрите метеорни дъждове за годината,
Коментари Харесай

Метеорният поток Джеминид достига своя пик в средата на декември благодарение на този озадачаващ астероид

Метеорният поток Джеминид, един от най-хубавите метеорни дъждове за годината, се случва през декември, когато Земята минава през частиците и частите на метеорит 3200 Фаетон.

Според НАСА Джеминидите са един от дребното метеорни потоци, свързани с метеорит, а не с комета. Въпреки това 3200 Phaethon е чудноват обект, който астрономите към момента се пробват да дефинират.

Астрономите споделят, че Phaethon работи като комета, тъй като изсветлява и образува опашка, когато е най-близо до Слънцето, само че изследване, оповестено през април демонстрира, че опашката на метеорита е необикновена. Опашката на Фаетон не е прашна като комета; той е изработен от натриев газ. Освен това е извънредно, тъй като множеството метеорити не образуват опашки при доближаване към Слънцето, съгласно НАСА.

Остава един огромен въпрос: в случай че Phaethon не хвърля прахуляк като кометите, по какъв начин доставя материала за Geminid метеоритен дъжд? Предстояща задача на японски галактически транспортен съд, наречена DESTINY+, може да помогне да се отгово...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР