Мeтавърс, откъдето идва и името метавселена, се заражда в 90-те

...
Мeтавърс, откъдето идва и името метавселена, се заражда в 90-те
Коментари Харесай

Има ли бъдеще метавсeлената след навлизането на масов изкуствен интелект

" Мeтавърс ", откъдето идва и името " метавселена ", се заражда в 90-те години на XX век. Съчетава думите “meta ” и “universe ”.

Метавърс е първият пример на новата международна интернет мрежа, учреден върху блокчейн технологиите, децентрализацията, приложенията с отворен код и устрема към по-сигурни и самостоятелни потребителски данни.

С появяването си Метавърс даде поръчка, че ще е еволюция от настоящия интернет към Web 3.0 или с други думи към напълно ново прекарване в интернет.

От момента на година Марк Зукърбърг сподели, че Метавърс (метавселената на компанията Мета) е бъдещето в интернет. Той разказва бъдещето, в което всички ще взаимодействат във виртуални светове - потребителите ще са във образен контакт, усещайки, че са " ".

Зукърбърг разказва метавселената като " визия, обхващаща доста компании " и " наследникът на мобилния интернет ". Прогнозите му са, че близо 1 милиарда души ще са в метавселената, а вложенията там ще са мултимилионни.

Следва дебютът на метавселената, набираща сериозна известност, с която влиза в полезрението на вложителите на Уолстрийт. Според Wall Street Journal метавселената вечно ще промени работата на хората.
Роблокс, платформата за онлайн игри, която съществува от 2004 година, се качва на " вълната " на Метавърс и доближава до първично обществено предложение на акциите си (41 милиарда долара).Криптоиндустрията е във напредък, тъй като убеждава потребителите, че с цел да са в метавселената са нужни вложения в крипто валути.Бизнеси, които не са част от софтуерния бранш, като Walmart и Дисни, се причисляват към Метавърс.
В това време се появява, който трансформира цялата картина, тъй като софтуерната технология стартира да насочва най-големите си запаси в развиването на личните артикули с.

Google на ChatGPT, който носи името, с цел да се бори за международното AI (изкуствен интелект) владичество против главния вложител в ChatGPT - Майкрософт. Изглежда развиването на всеобщия AI в живота на хората е софтуерната визия за бъдещето, тъй като следват огромни работни, които дават отговор за създаването на Метавърс.

През март 2023 година Зукърбърг показа, че " най-голямата инвестиция на Мета е в развиването на изкуствения разсъдък ” и внедряването му във всеки техен артикул. В този интервал компанията стопира да предлага Метавърс като пространство на рекламодателите, макар че изхарчва над 100 милиарда $ за изследователска активност по модела " метавселена преди всичко ".

Главният софтуерен шеф на Мета, Андрю Босуърт година удостоверява, че Мета влага напъните си в създаване на AI принадлежности.

Следва разколебаване. Компанията Дисни закрива своя отдел за метавселена през март 2023 година, а е по стъпките ѝ, като стопира своите планове за метавселена, основани на.
Посоката на развиване на метавселената е неразбираема
Но макар съкращенията на работни места международните софтуерни колоси доста добре знаят, че с технологиите с изкуствен интелект се основават нови ниши в съвсем всеки бизнес.

Изкуственият разсъдък надалеч не е идея вид Метавърс. Разликите са забележими - дават се действителни решения на проблемите на хорат: улесняват се работните процеси, усъвършенства се труда, бизнесите стават по-бързи, по-качествени и надлежно по-печеливши.

От края на 2022 година изкуственият разсъдък навлезе интензивно в всекидневието на хората и накара огромните софтуерни компании да създадат своите заключения.

Ако развиват AI, разработчиците на програмен продукт могат да бъдат подпомагани от този вид технологии, което значи, че няма да имат потребност да наемат доста работна ръка и ще могат да вършат работни съкращения.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР