Метапространството започна да привлича като магнит корпорациите, вкл. Disney(снимка: CC0

...
Метапространството започна да привлича като магнит корпорациите, вкл. Disney(снимка: CC0
Коментари Харесай

Disney иска да е най-веселото място в метапространството


Метапространството стартира да притегля като магнит корпорациите, включително Disney
(снимка: CC0 Public Domain)

Disney е следващата огромна компания, която съобщи упоритостите си да построи метапространство. Изпълнителният шеф Боб Чапек разкри, че Disnay се готви да навлезе в света на виртуализираните прекарвания и че този преход е в синхрон с дългата ѝ история на ранно разбиране на нови технологии.

Чапек не показа каквито и да е детайлности, само че удостовери, че Disney е решена да сътвори свое лично метапространство, отбелязва. Съобщението беше направено по време на тримесечния анонс на Disney за настоящите финансови резултати.
още по тематиката
„ Нашите старания досега са единствено увод към времето, в което ще можем да свържем физическия и цифровия свят още по-тясно, което ще ни разреши да описваме истории без граници в нашето лично метапространство на Disney ”, сподели Чапек.

„ С неспокойствие чакаме да създадем несравними благоприятни условия за потребителите да изпитат всичко, което Disney може да предложи, в нашите артикули и платформи, без значение къде се намирa потребителят ”, добави той.

Навярно почитателите на Disney могат да чакат въпросното да е нещо като тематичен увеселителен парк – най-малко съгласно описанието, обещано от някогашния изпълнителен вицепрезидент по цифровите технологии Тилак Мандади. Той загатна в обява в LinkedIn през 2020 година, че вътре хората ще могат да „ изпитат цифровия свят посредством носими устройства, смарт телефони и цифрови точки за достъп ”.

Това няма да е първият опит на Disney за съчетание на физическия и цифровия свят. Компанията от дълго време започва услугата Disney Movies VR, предоставяйки завладяващо преживяване от разнообразни светове на Marvel, Lucasfilm и Pixar.

От друга страна, Disney е следващата компания, която съобщи желанието си да се гмурне в метапространството в границите на броени дни, откакто и с това заявява, че главният ѝ фокус занапред нататък ще е основаването на метапространство.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР