Метална ограда падна върху жена и дете в центъра на

...
Метална ограда падна върху жена и дете в центъра на
Коментари Харесай

Столичанка готви дело заради паднала метална ограда върху нея и детето й

Метална ограда падна върху жена и дете в центъра на София. Инцидентът е станал на 20 декември, Игнажден, само че за него се разбра в този момент, заяви bTV.

Пострадалата се закани да си потърси правата в съда. Деница Аргирополус описа, че оградата се стоварва върху нея, когато се прибира дружно с щерка си. Майката съумява да защищити с тялото си детето и да го избута, само че тя е затисната. има хематоми от лявата страна на тялото си.

Жената е съседка на запустялата постройка, тя живее на 100 м от там и фамилията ѝ минава всеки ден около нея по няколко пъти.

По думите й, този ден вятърът не е бил толкоз мощен.

През последното денонощие пожарната работа е реагирала на над 70 сигнала за паднали дървета и клони

Кметът на регион "Оборище " съобщи, че постройката е на братя Ашраф. Постройката е обезопасена от незнайни за общината хора. "Преди няколко години пристигнали, почистили и обезопасили с оградни пана. Назначена била и защита, само че след известно време... Правени са наставление и инспекции от администрацията ", разяснява районният кмет на "Оборище " Николай Александров.

От думите му стана ясно, че общинската администрация няма доста механизми, по които да принуди притежателите да обезопасят постройката.

Пострадала жена е подала сигнал на тел. 112 незабавно след случая и е отказала кола за спешна помощ. Тя е помолила да подадат сигнал за рисковата ограда. В общината разбрали за случая три дни след рухването на оградата.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР