Метадоновата терапия е въведена в средата на 60-те години на

...
Метадоновата терапия е въведена в средата на 60-те години на
Коментари Харесай

Д-р А. Канчелов:Метадоновата терапия спаси децата на Бълагрия от хероинова епидемия

Метадоновата терапия е въведена в средата на 60-те години на предишния век в Съединени американски щати. Тази терапия е избавила милиони хора от хероинова взаимозависимост. Тази терапия избави България и децата на България от хероиновата зараза. В момента не се приказва за зараза от хероина тъкмо поради това.
Това сподели психиатърът доктор Александър Канчелов в предаването " Лице в лице " по отношение на митинга против дневния център за лекуване на наркозависими в квартал Младост 1 в София.

Пред обществото ни стоят доста страхове, в това число и от непознатото. Трябва да се извиним от концепцията, че светът в миналото ще бъде свободен от опиати и че нашата улица, нашия дом и нашето дете ще бъдат защитени. Това изисква друга политика.

Медонът е най-ефективният способ за лекуване на опиомната взаимозависимост. Хероина, кокаина и някои други вещества принадлежат към опиатите, които доста бързо провокират пристрастяване и промени в мозъка. Изискват медикаментозно лекуване за възобновяване на нанесени вреди в мозъка.

Има две аспекта които са неразбрани и от лекарите и от обществото. Опиомната взаимозависимост е заболяване с рецидивиращ резултат. Метадонът може да реализира резултат бързо, само че за цялостно излекуване са нужни 3-4 даже 5-6 години.

Повечето пациенти не могат да бъдат различени от хората, които могат да се нарекат естествени. Страховете на хората са нещо друго. Проблемът ще бъде позволен, тъй като Министерство на здравеопазването имат здрава позиция, а хората, които работят в този център са експерти.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР