Meta Platforms ще позволи на потребителите на Facebook и Instagram

...
Meta Platforms ще позволи на потребителите на Facebook и Instagram
Коментари Харесай

Фейсбук допуска език на омраза срещу руската армия и Путин

Meta Platforms ще разреши на потребителите на Фейсбук и Instagram в някои страни да приканват за принуждение против политически водачи и съветски бойци в подтекста на нашествието в Украйна, съгласно корпоративни известие в електронната поща. Репортери на " Ройтерс " са видели имейлите, които съгласно организацията са краткотрайна смяна в политиката за тирада на омразата в обществените мрежи на компанията.

Освен това краткотрайно се позволяват някои изявления, които приканват за гибел на съветския президент Владимир Путин или белоруския президент Александър Лукашенко, съгласно указания до модераторите на наличието.

Временните промени се отнасят за Армения, Азербайджан, Естония, Грузия, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Русия, Словакия и Украйна.

" В резултат на съветската инвазия в Украйна ние краткотрайно разрешихме форми на политическо изложение, които нормално нарушават нашите правила като апели за принуждение от вида на " Смърт на съветските нашественици ". Все още няма да позволяваме апели за принуждение против съветски цивилни ", сподели представител на " Мета " в изказване.

Призивите за гибелта на водачите ще бъдат позволени, в случай че не съдържат други цели или нямат два основни знака, в това число мястото, от което са оповестени, се споделя в един от имейлите.

Позовавайки се на извънредната обява на " Ройтерс ", съветското посолство в Съединените щати изиска Вашингтон да спре " екстремистката активност " на " Мета ".

В имейла, изпратен неотдавна до модераторите, Мета акцентира смяната в политиката си за тирада на омразата, отнасяща се както до съветски бойци, по този начин и до руснаци в подтекста на нашествието. " Политиката на речта на омразата продължава да не разрешава офанзиви против руснаци ", се споделя в една от инструкциите.

Миналата седмица Русия съобщи, че не разрешава Фейсбук в страната в отговор на това, което съгласно нея са ограничавания за достъп до съветски медии в платформата. Москва предприе репресии против софтуерните компании, в това число Twitter.

Имейлите също по този начин демонстрираха, че Мета ще разреши похвали за десния батальон " Азов " (което нормално е забранено), с смяна, обявена за първи път от изданието The Intercept. Говорителят на Meta по-рано сподели, че компанията " към този момент прави малко изключение за прослава на полк " Азов " прецизно в подтекста на отбраната на Украйна или в ролята им като част от Националната армия на Украйна ".
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР