Meta - компанията, която е собственик на социалните мрежи Facebook

...
Meta - компанията, която е собственик на социалните мрежи Facebook
Коментари Харесай

И Зукърбърг извади секирата, уволнява 11 000 служители на Me...

Meta - компанията, която е притежател на обществените мрежи Фейсбук и Instagram - ще уволни 11 000 чиновници, или към 13% от световната си работна мощ. Това е най-голямото редуциране на работни места в огромните софтуерни компании след тези в Twitter и Stripe, написа Politico.
 
Екипите за набиране на личен състав и бизнес екипите ще понесат главната тежест на съкращенията, съобщи основният изпълнителен шеф на Meta Марк Зукърбърг в известие до чиновниците си в сряда.

Освен това компанията ще удължи периода на заледяване на наемането на чиновници до първото тримесечие на 2023 година и ще свие офисните си площи.

Зукърбърг се призна за провинен, че Meta е осъществила несъразмерен растеж на вложенията по време на пандемията, който предвиждаше, че възходът на електронната търговия и приходите от реклама ще продължи. " Онлайн търговията освен се върна към предходните си трендове, само че макроикономическият спад, засилената конкуренция и загубата на рекламен сигнал доведоха до това, че приходите ни са доста по-ниски, в сравнение с чаках ", написа той в изказването си. " Сбърках и поемам отговорност за това ".

Компанията чака " обилни оперативни загуби " през идната година от звеното си за виртуална и добавена действителност Reality Labs, огромната упоритост на Meta за метавселената - онлайн виртуален свят за бизнес и обществени действия, който е в основата на ребрандирането на Фейсбук на Meta през октомври 2021 година, се споделя в друго изказване.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР