MET Gala или Балът на института по костюми към музея

...
MET Gala или Балът на института по костюми към музея
Коментари Харесай

Какво да очакваме от най-чаканото модно събитие на годината

MET Gala или Балът на института по костюми към музея " Метрополитън " в Ню Йорк е едно от най-важните събития в света на модата. Затова и няма нищо чудно вълненията към него да са огромни, а потребността да се компенсират пропуснатите му издания поради пандемията - бързо задоволена.

В рамките на няколко месеца ще станем очевидци на две MET Gala с общата тематика In America.

На 13 септември предходната година се състоя In America: A Lexicon of Fashion, от която помним обилните златни одежди на Lil Nas X, както и загадъчния напълно черен тоалет на Ким Кардашиян, дело на Balenciaga.
 Снимка 546348
 

На 2 май 2022 година ще забележим втората част на бала, съпроводен и от изложбата In America: An Anthology of Fashion. Така MET Gala се завръща към обичайния си формат, при който светското събитие се състои през първия понеделник на месец май.
 Снимка 546349
 

Изложбата ще бъде ситуирана в 13 от залите на музея " Метрополитън " и ще показа еволюцията на американската мода, както и обособени дизайнери. " Това, което за мен е вълнуващо е, че някои от имената ще са познати - Чарлс Джеймс, Халстън, Оскар де ла Рента, само че доста други са забравени, подценявани или тънат в забвение ", разяснява пред Vogue кураторът на Института по костюми Андрю Болтън.
 Снимка 546347
 

Какво тъкмо обаче съставлява самият бал? Истината е, че това е загадка - една от аргументите на гостите да им бъде неразрешено да употребяват мобилните си телефони по време на него. Знаем сигурно обаче, че те първо преглеждат изложбата, а по-късно се причисляват за обща вечеря.
 Снимка 546354
 

Всички се вълнуват най-вече от това кои звезди ще участват на MET Gala, с какви тоалети ще се появят и до каква степен те ще са съобразени с тематиката. Това обаче няма да научим до самия 2 май, тъй като описът на поканените също е загадка.
 Снимка 546353
 

От Vogue припомнят още, че всеки може да гледа идването на звездните посетители пред музея " Метрополитън " през  на уеб страницата на изданието, както и в каналите му в Instagram, Фейсбук и Twitter.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР