Местният вот ще се проведе на 29 октомври, стана ясно

...
Местният вот ще се проведе на 29 октомври, стана ясно
Коментари Харесай

”Синя София” издига Вили Лилков за кмет на София. В ”автентичното дясно” - и Петър Москов

Местният избор ще се организира на 29 октомври, стана ясно през вчерашния ден, след декрет, публикуван от президента Румен Радев. Днес на конференция в Българската телеграфна организация проф. Лилков публично съобщи, че ще взе участие в борбата за София. 

 

В инициативния му комитет влизат Петър Москов и КОД, БЗНС-София, Национална движение „Симеон Втори", “Демократично деяние ”, Съюзът на репресираните и Българският либерален конгрес. Разговорите не престават и с други политически партии.

 

“Предстои построяването на дясна политическа опция за явяване на локалните избори в София. Създаването на коалиция " Синя София " ще влезе в диалози с десни партии и с жителите за основаването на обща коалиция, с която ще се записват дружно на идните локални избори. Ще бъде показана цялостна листа за общински съветници с кандидатури за всички 24 региони в София и на всички обитаеми места към София ”, съобщи проф. Лилков.

 

Всъщност тезата за обединяването на дясното пространство към фигурата на Лилков бе изложена още преди седмица, когато стана ясно, че професорът, който в миналото дефинира Йорданка Фандъкова като персона с благоприятни условия и застана зад нейната кандидатура на изборите през 2019 година, тъй като не желал София да се ръководи от “червен кмет ” (тогава противник бе Мая Манолова, бел. ред.), ще се включи в конкуренцията. На процедура обаче политическото пространство в дясно се раздели и по този въпрос. 

 

В началото на септември ще бъде показана програмата за ръководство на София. Вили Лилков си слага за цел София да е град, който да подсигурява сигурност, високо качество на живот и освободен от олигархичните клиентелни мрежи на общината, прелъстителен за вложения, отворен за познание, нововъведения и зелена стопанска система.

 

Лилков съобщи, че чака от ГЕРБ да предложат собствен претендент за локалните избори в София, само че не би отказал симпатизантите на Борисов и групировката му да го поддържат.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР