Местните власти в Токио призоваха японското правителство да обяви извънредно

...
Местните власти в Токио призоваха японското правителство да обяви извънредно
Коментари Харесай

Токио поиска да бъде обявено извънредно положение

Местните управляващи в Токио приканиха японското държавно управление да разгласи изключително състояние заради повишаването на новите случаи на ковид, оповестява вестник Nikkei. За задачата губернаторът на Токио Юрико Коике незабавно ще се срещне с министъра на стопанската система Ясутоши Нишимура, с цел да изиска подобен ход.
Досега министър председателят Йошихиде Суга се противопоставяше на сходни апели, само че защото броят на новите коронавирусни инфекции в Токио доближи рекордните 1337 на 31 декември, допустимо е той въпреки всичко да реши да разгласи изключително състояние.
 Япония е в подготвеност да вкара изключително състояние Япония е в подготвеност да вкара изключително състояние
Правителството на Япония може да разгласи режим на изключителна обстановка, в случай че не успее да овладее възходящия брой на инфектирани с ковид...
Според организация Kyodo тази численост, включваща рекордните 681 индивида с тежки признаци, надвишава предходния дневен връх от 3851 заразявания в събота. Досега страната е записала над 236 000 заразявания. Отчетени бяха също по този начин 48 нови смъртни случая, с което общият им брой стана 3502.
В Токио са регистрирани 1337 нови заразявания, което е най-големият дневен брой до момента в града, много повече от предходния връх от 949 случая в събота.
Столицата е наранена от трета вълна " с невиждани размери ", сподели през вчерашния ден губернаторът на Токио Юрико Коике.
ОЩЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР