Местните власти в германския град Мюлхаузен търсят алтернативно място за

...
Местните власти в германския град Мюлхаузен търсят алтернативно място за
Коментари Харесай

Част от концлагера Бухенвалд да се превърне в музей ...на братвурста

Местните управляващи в немския град Мюлхаузен търсят различно място за Музея на братвурста , откакто проектите за настаняването му в постройка на територията на някогашния нацистки концлагер Бухенвалд провокира публично отвращение, съобщи ДПА.
 
 братвурст наденица ThinkStock/Getty Images

Приятелите на тюрингската наденичка , асоциацията, която ръководи настоящия музей в чест на локалния специалитет в Холцхаузен , искаше да го реалокира в парцел, който в миналото е бил част от лагера . Мюлхаузен е на към 80 км от Бухенвалд.

Райнхард Шрам, глава на еврейската общественост в Тюрингия, където живеят към 800 евреи, съобщи, че е шокиран и сърдит от проекта поради " цялостната му липса на сензитивност " . " Преговаряме с градските управляващи и се надяваме, че ще намерим решение, което уважава жертвите ", сподели той пред Ройтерс.
 
 Gulliver/Getty Images-->

Комисарят за антисемтизма Бенджамин-Имануел Хоф и кметът на града Йоханес Брунс обявиха, че скоро ще се срещнат, с цел да обсъдят различни местоположения за музея. " Не може да има никакво подозрение в страданията на хората, интернирани в нацистките концентрационни лагери, нито в нечовечността на системата на насилствен труд ", обявиха те в обща декларация.
 
 Gulliver/Getty Images

Теренът, за който става дума, е благосъстоятелност на частен вложител от 2008 година, който го купил от федералното държавно управление. Освен музей, вложителят възнамерява да построи спектакъл и хотел. Има концепция новият план да включва и някаква форма на мемориал.

Около 700 еврейки, най-вече от Унгария и Полша, са били затворени в Бухенвалд от септември 1994 година до февруари 1945 година и принуждавани да поставят насилствен труд.
 
 Gulliver/Getty Images
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР