Местната власт в Лион е предприела безпрецедентни мерки за сигурност

...
Местната власт в Лион е предприела безпрецедентни мерки за сигурност
Коментари Харесай

Безпрецедентни мерки за сигурност в Лион за финала

Местната власт в Лион е подхванала невиждани ограничения за сигурност за финала в Лига Европа сред Атлетико Мадрид и Олимпик Марсилия. Заради заканите и огромно напрежение локалната полиция е вдигната на крайник.

Префектът на района Стефан Буйон разгласи, че полицейското наличие в града е „ тройно или даже четворно повече “ спрямо естественото.

Също по този начин няма да има почитател зона, с цел да бъде обезпечена сигурността в града.

Феновете на Олимпик Марсилия, с цел да се избегнат спомагателни произшествия са приканени непосредствено да отиват на стадиона, а да не минават през центъра на Лион. Тези, които нямат билети въобще не би трябвало да пътуват до града за финала.

Основният боязън е, че в центъра на града ще има конфликти, които са доста по-трудни за управление от силите за сигурност, в сравнение с тезо наоколо до стадиона.

Притесненията на органите на реда са свързани с напрежението сред двата локални клуба – Олимпик Лион и Олимпик Марсилия. Последният мач сред двата отбора приключи със съществени кавги. Освен това ултрасите на Марсилия имат извънредно неприятна известност.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР