Местната управа на гард Своге обявява обществена поръчка за изграждането

...
Местната управа на гард Своге обявява обществена поръчка за изграждането
Коментари Харесай

Своге дава 120 бона за пътека до вр. Грохотен

Местната администрация на гард Своге афишира социална поръчка за построяването на екопътека до емблематичния за региона връх Грохотен, оказва се от известие на общината.

Директорът на дирекция „ Европейски стратегии и планове “ Цветослава Петкова посочи за Българска телеграфна агенция, че става въпрос за рехабилитация на съществуваща пътека, която се намира в доста неприятно положение.

Проектът за ремонта на трасето с дължина 6,8 км е финансиран със средства от „ Програма за развиване на селските региони “ 2014-2020г. Времето за осъществяването му е две години, за което на строителя е планувано да бъдат заплатени близо 120 000 лева с Данък добавена стойност.

От общината сочат, че посредством построяването на „ Екопътека Грохотен “ ще се реализира положително обслужване и осведоменост на туристите за маршрута до връх Грохотен, като задачата е да се усили броят на туристите посредством предложение на атрактивна и привлекателна среда.

В тази връзка в плана е заложено създаване на дребни по мярка атракции навън - табели с информация за флората и фауната в региона и забавни обстоятелства за община Своге, които ще бъдат ситуирани по маршрута към връх Грохотен.

При самия връх ще бъде инсталиран заслон с кътове за отдих с маси и пейки. В заданието на публичната поръчка се включва и слагане на кошчета за отпадък, каквито все още липсват.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР