Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ),Сливен организира

...
Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ),Сливен организира
Коментари Харесай

МКБТХ в Сливен организира кампания за превенция на трафика на хора

Местната комисия за битка с трафика на хора (МКБТХ),Сливен провежда осведомителна акция за предварителна защита на трафика на хора и киберпрестъпността, в подтекста на потреблението на интернет за набиране, употреба и надзор на уязвими лица.

Основен акцент в самодейността е целенасочена работа по предварителна защита на трафика на хора в учебна среда, с фокус безвредното онлайн другарство и предотвратяване на възпитаници от секстинг: една от най-големите закани обвързвана с замяна на фотоси или клипове със полово наличие и поападане в полова насила и изнудване.

Ще бъдат извършени осведомителни срещи с родители, за даване на информация по отношение на рисковете за децата в обществените мрежи, с фокус методите за замесване в трафик на хора посредством интернет и информационните технологии и последващото управление на потърпевшите лица.

МКБТХ – Сливен възнамерява и осъществяване на профилирано образование за педагогичен експерти на тематика: „ Привличане на родителите в процеса на предварителна защита на рисковото държание при децата с фокус противопоставяне на половата употреба и ранните бракове ”.

В рамките на самодейността ще се разпространява Националната телефонна линия за битка с трафик на хора: 080020100, посредством аидио-визуални артикули предоставени на МКБТХ – Сливен от А21 България.

С цел информиране за опциите за докладване на компютърни закононарушения и закани в интернет, ще бъдe показан сайтa www.cybercrime.bg на отдел „ Киберпрестъпност ” при Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност ” – единствената профилирана конструкция измежду правоприлагащите органи в Република България, работеща по противопоставяне на всички разнообразни форми на полова употреба и други форми на принуждение на деца в онлайн пространството.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР